Cockburn: “Rusya, Afrin’i Türklere bilerek açtı”

İngiliz basınının ortadoğu uzmanlarından Patrick Cockburn, Moskova'nın Afrin'i koruyan Rus hava şemsiyesini kaldırarak, Türkiye'nin bölgeyi istediği gibi bombalamasının önünü açtığını söyledi. Cockburn, "Rusya, Türkleri tahminen, Kürtlerin müttefiki olan ABD'yle daimi bir ihtilafa hapsetmek istiyor." dedi.

Cockburn: “Rusya, Afrin’i Türklere bilerek açtı”
19 Mar 2018 20:26:27

 İngiliz basınının ortadoğu uzmanlarından Patrick Cockburn, Moskova’nın Afrin’i koruyan Rus hava şemsiyesini kaldırarak, Türkiye’nin bölgeyi istediği gibi bombalamasının önünü açtığını söyledi. Cockburn, “Rusya, Türkleri tahminen, Kürtlerin müttefiki olan ABD’yle daimi bir ihtilafa hapsetmek istiyor.” dedi.

İngiliz basınının ortadoğu muhabir/yazarlarından Patrick Cockburn, TSK’nın ÖSO ile birlikte Afrin merkezine girmesini değerlendirdi.

“TÜRK ORDUSU VE AMERİKAN ASKERİ ARASINDA ÇATIŞMA RİSKİ VAR”
Cockburn, bundan sonraki ‘kilit sorunun, Türkiye’nin Menbic’e ilerleyip ilerlemeyeceği olduğu yorumunu yaptı. İngiliz yazar, Rusya’nın Afrin’i Türkiye’ye kasten ‘açtığını’ fakat Menbic’de Türk ordusu ile Amerikan askerleri arasında çatışma riski bulunduğunu vurguladı.

Cockburn, “Rusya, Türkleri tahminen, Kürtlerin müttefiki olan ABD’yle daimi bir ihtilafa hapsetmek istiyor” ifadelerini kullandı. ancak ABD’nin Menbic ve diğer bölgelerde Kürtlere desteğinden vazgeçmediğine dikkat çekerek, “Erdoğan Suriye’de Kürtlerin kontrol ettiği ana topraklara karşı harekete geçmek istiyorsa, bu sefer biraz beklemesi gerekebilir” dedi.



0 Yorum

Yorum Yaz