Cubeyr: Trump hükümetiyle işbirliği için çalışıyoruz

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr, Trump hükümetiyle bölgesel konularda işbirliği yapmak için çalıştıklarını söyledi.

Cubeyr: Trump hükümetiyle işbirliği için çalışıyoruz
19 Şub 2017 10:33:43

El Arabiya televizyonunun haberine göre Amerikalı meslektaşı Rex Tillerson ile görüşen Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr, Ortadoğu’daki birçok sorunun üstesinden gelme konusunda umutlu olduklarını söyledi.

Adil Cubeyr, kendisine yöneltilen “Amerika, İsrail-Filistin çatışmasını sona erdirmek üzere ortaya konan iki devletli çözümden vaz mı geçiyor?” şeklindeki bir soruya “Biz Trump hükümetiyle tüm bölgesel meselelerde işbirliğine çalışıyoruz” diye cevap verdi.

Suudi Arabistan, 2002 yılında Lübnan’da düzenlenen Arap Birliği zirvesinde İsrail’in 1967 topraklarında bir Filistin devletini tanıması karşılığında tüm Arap ülkelerinin İsrail’le ilişkilerini normalleştirmesini öngören bir barış planı sunmuştu.

Amerikan Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile yaptığı dünkü görüşmesinde Filistin’de iki devletli çözümün hedef olmadığını söylemiş, yıllardır iki devletli çözüm üzerinde çalışan Amerikan Dışişleri Bakanlığı yetkilileri bile bu açıklamadan haberdar olmadıklarını belirterek Beyaz Saray'dan açıklama beklediklerini açıklamıştı.

El Arabiya televizyonu, Adil Cubeyr’in 24 Ocak’ta Riyad’da Fransız meslektaşı ile yaptığı ortak basın toplantısında Trump hükümetiyle temasta olduklarını ve yeni Amerikan hükümetinden umutlu olduklarını söylediğini hatırlattı.

Suudi Arabistan ile Amerika arasında sağlam ve tarihi bir ilişkinin bulunduğunu belirten Cubeyr, Amerika’nın bölgeye dönüşünden ve bölgedeki rolünün güçlenmesinden memnuniyet duyduğunu söyledi.



0 Yorum

Yorum Yaz