Cumhurbaşkanı Erdoğan: NATO ne zaman bizim yanımızda yer alacaksın?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'de bu olaylar yaşanırken, ey NATO sen ne zaman olacak da gelip bizim yanımızda yer alacaksın?" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: NATO ne zaman bizim yanımızda yer alacaksın?
11 Mar 2018 14:43:22

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bolu'da partisinin 6. olağan il kongresinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması şöyle;

"NATO ne zaman bizim yanımızda yer alacaksın?"

İşte içinde bulunduğumuz NATO biz bu NATO'nun üyesiyiz ve en güçlü üyesiyiz. Herhangi bir yerde sıkıntı olduğu zaman NATO'dan bize bir görev geldiğinde yeri geldi Somali'de oldu, yeri geldi Afganistan'da olduk, yeri geldi Balkanlar'da olduk. Peki bütün buralarda biz yer alırken şu anda Suriye'de bu olaylar yaşanırken, ey NATO sen ne zaman olacak da gelip bizim yanımızda yer alacaksın? 911 kilometre burada bizim sınırımız var, sürekli terör örgütleri bizi ordan taciz ediyor, Suriye rejimi aynı şekilde bu yollara başvuruyor. Peki sen ne zaman ortaya çıkacaksın, devamlı ben bunları mı söyleyeceğim?

Malesef şu ana kadar hala olumlu bir ses, söz yok. Aynı şekilde diğer birtakım hususlarda çıkarlarımızın çatıştığı kimi başka güçlerle de bölgedeki fiili durum çerçevesinde ortak hareket etmenin yollarını aradık. Elbette bu çabalarımız sırasında çok ciddi sıkıntılarla, engellerle karşılaştık. Ama milletimizin 15 Temmuz'da ortaya koyduğu irade öylesine güçlüydü ki kimsenin bu kıyam karşısında direnme şansı kalmadı.

Önce Fırat Kalkanı Harekatı ile terör koridorunun bağrına adeta bir hançer sapladık. Ardından Kuzey Irak'taki gelişmeler hususunda çok net ve tavizsiz bir tutum izleyerek oradaki oyunu da bozduk. Şimdi Afrin bölgesinde Zeytin Dalı Harekatı'nı yürütüyoruz. Bölgede teröristlerden arındırdığımız bölgenin büyüklüğü 900 kilometrekareyi aştı bin kilometrekareye yaklaşıyoruz.



0 Yorum

Yorum Yaz