Cumhurbaşkanlığı'ndan istifasında 'tehdit' diyen eski başkana yanıt

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklama yaptı. Kalın, Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un istifa konuşmasındaki 'tehdit' ifadesine yönelik, "Böyle bir şeyin olması kabul edilemez. Böyle bir şey var ise belediye başkanımız hangi merciye başvurması gerektiğini bilir ve başvurması gerekir. Genel merkez bunun üzerine gerekli çalışmaları yapmak üzere gidecektir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı'ndan istifasında 'tehdit' diyen eski başkana yanıt
01 Kas 2017 11:01:05

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın , Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen basın toplantısında konuştu. Kalın, istifa eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'un 'tehdit' iddiası ile ilgili olarak, "Dün uçakta sayın Cumhurbaşkanımıza gazeteciler de bu soruyu sordular. Yarın siz de okuyacaksınız. Böyle bir şeyin olması kabul edilemez" açıklamasında bulundu.

Kalın, Astana 'daki görüşmelere terör örgütü PYD'nin çağrılması ile ilgili soruya da, "Orada fiili durum yaratarak kendine alan oluşturanbir noktaya gelmiş terör örgütüne Astana gibi platformda yer verilmesini kabul etmeyiz. Arkadaşlarımızın da müdahalesi ile sorun büyük oranda çözüldü" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Schröder'in görüştüğüne dair haberlere ilişkin Kalın, "Schröder sayın Cumhurbaşkanınızın eski bir dostudur. Zaman zaman da görüşürler. Fakat o görüşmeyi bu tahliyelerin bir ön görüşmesi ya da bir hazırlığı olarak değerlendirmek büyük hata olur" açıklamasında bulundu.

EKONOMİDEKİ GELİŞMELER

Enflasyon konusunda rakamların daha da düşürülmesi için yoğun bir çalışma sürüyor. Enflasyon verilerinin 2018'in ilk yarısından itibaren ciddi düşüşe geçeceğini ifade edebiliriz.

CHP SÖZCÜSÜ TEZCAN'IN AÇIKLAMASI

Biz hukuki yolları harekete geçirdik suç duyurusunda bulunduk. Bu tür ifadeler ana muhalefet adına bir utanç vesikasıdır. Milletin iradesine saygısızlıktır. Yüzde 52 oyla seçilmiş cumhurbaşkanına siz diktatör faşist diyemezsiniz. Devletin başı olarak Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı her tür saldırıyı püskürtmek için mücadele eden lidere bu tür yakıştırmalar yapamazsınız. Bu tür söylemler üzerinden Türkiye'de başka karışıklıkları ortaya çıkartmaya dönük adımlar olduğunu biliyoruz. Bu tür seviyesiz hakikatle ilgisi olmayan ifadelerden muhalefetin de kaçınmasıdır.

KUZEY IRAK 'TAKİ TARTIŞMALI REFERANDUM

Erbil yönetiminden herkesin beklentisi bu referandumu yokmuş hükmünde bir çerçeveye oturtmaları ve yollarına devam etmeleri."



0 Yorum

Yorum Yaz