'Cumhuriyet tarihinde böyle bir olay yaşanmadı... Yaklaşık 33 Bin Öğretmen'

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bakanlık bünyesinde başlatılan soruşturmalar hakkında "Cumhuriyet tarihinde böyle bir dönem hiç yaşanmamıştır. Bu darbenin gereği ve sonucu olarak da yaklaşık 33 bin öğretmenin ilişiği kesildi." ifadelerini kullandı.

'Cumhuriyet tarihinde böyle bir olay yaşanmadı... Yaklaşık 33 Bin Öğretmen'
23 Haz 2017 09:52:11

Katıldığı iftar programında 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki sürece değinen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet tarihinde böyle bir dönem hiç yaşanmamıştır. Bu darbenin gereği ve sonucu olarak da yaklaşık 33 bin öğretmenin ilişiği kesildi. Yine daha önce hukuka aykırı olarak eylemlere katılan 14 bin civarında öğretmenin de disiplin soruşturmasını tamamladık. Yaptığımız bütün bu işlemlerde hak kavramına çok dikkat ettik. Hakkı esas alarak bu işlemleri hayata geçirdik. Zira biz biliyoruz ki haktan uzaklaşan en büyük zararı kendisine vermiştir."

İftar programına Bakanlık üst düzey bürokratları ile her kademeden personel ve aileleri katıldı.



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    nafi 01 Oca 1970 02:00:00

    akp islamdan soğutuyor siyasal islam islamı bitirmedir akpye baktıkça müslümanlıktan soğudum namazdan soğudum chp bunları yapsaydı ne dinsizliği kalırdı ne imansızlığı akp böyle iktidara gelirse cahil halkla islamdan soğutur ben önce namaz kılıyordum akp gittikçe soğudum insanlar alkaloeuyuşturcu psikolojik sorunlar daha arttı bence bir an önce gitmeli islamiye zarar veriyor camide yaşlılar dışında kimse namazkılmıyor dindar nesil değil kindar nesil yetiştirdi


Yorum Yaz