• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • DAEŞ’in Alpaslan Kuytul Hocaefendi’ye Bombalı Saldırı Hazırlığında Olduğu Ortaya Çıktı!

DAEŞ’in Alpaslan Kuytul Hocaefendi’ye Bombalı Saldırı Hazırlığında Olduğu Ortaya Çıktı!

Geçtiğimiz aylarda birçok haber kanalında yayımlanan ‘DAEŞ İncirliği Havaya Uçuracaktı’ başlıklı haberlerde DAEŞ örgütünün mürted olarak adlandırdığı, Furkan Vakfı kurucusu Alpaslan Kuytul Hocaefendi’ye bombalı paketli saldırı hazırlığında olduğu ortaya çıktı.

DAEŞ’in Alpaslan Kuytul Hocaefendi’ye Bombalı Saldırı Hazırlığında Olduğu Ortaya Çıktı!
15 Şub 2018 13:56:42

“İncirlik Üssü'ne Saldırmak İsterken Yakalanan DAEŞ'lı Rus'un, Kuytul'dan Ders Aldığı Ortaya Çıktı” başlığını kullanarak haber yapan bazı haber siteleri 7 ay öncenin haberini bugün tekrar gündeme getirdiler.

DAEŞ’li Bakiev’in 7 ay evvelki bu ifadesini bugün gündeme getirme ihtiyacı hisseden haber siteleri, 8 ay evvel yakalanan IŞİD’linin Alparslan KUYTUL’a paketli bomba hazırlığında olduğunu itiraf etmesi bilgisini kamuoyu ile paylaşmaktan kaçınmaları akıllara Alparslan Kuytul hakkında DAEŞ’li algısı oluşturulmak mı isteniyor sorularını getirdi.

Geçtiğimiz aylarda birçok haber kanalında yayımlanan ‘DAEŞ İncirliği Havaya Uçuracaktı’ başlıklı haberlerde DAEŞ örgütünün mürted olarak adlandırdığı, Furkan Vakfı kurucusu Alpaslan Kuytul Hocaefendi’ye bombalı paketli saldırı hazırlığında olduğu ortaya çıktı.

Bir DAEŞ’linin, mensubu olduğunu itiraf ettiği IŞİD tarafından yayınlanan makalede, adı ölüm listesinde geçen ve IŞİD’in kâfir olarak gördüğü Alparslan Kuytul’un sohbetlerine katıldığını söylemesi ayrıca Türkçeyi çok iyi kullandığı belirtilen şahsın Kuytul’un ismini bile yanlış söyleyerek ‘Abdullah Kuytul’ demesi ise büyük bir çelişkiyi ortaya çıkardı.

Alparslan Kuytul Hocaefendinin “Bazı haber sitelerinde incirlik’e saldırı planı yapan bir IŞID’linin vakfınızın sohbetlerine katıldığı yer aldı bu konu da ne söylemek istersiniz?” sorusuna verdiği cevabı;

“Ne bilim ben buraya kim geliyor, kim gidiyor. Şimdi mesela burada bir IŞİD’ci olsa ben nerden bilim alnında mı yazıyor. Kapı açık isteyen geliyor. Ben emniyet değilim ki, kapıdan gelen herkesin kimliğine, pasaportuna bakayım. Kötü niyetlisi de gelebilir iyi niyetlisi de gelebilir. Sohbetlerimize katılmışsa bana ne! Bizim tavrımızda görüşümüz de belli. Biz bu güne kadar IŞID’le ilgili kaç defa açıklama yaptık görüşümüz belli, ölümle tehdit ettiği de belli herkes bunu biliyor. Kendi sitelerinde de bunu yayınladılar. Dolayısıyla burada bir çelişki var. IŞID beni ölümle tehdit ediyor onlardan biride gelip sohbetlerde bulunuyor. Verdiği ifadede çok güzel Türkçe bildiği iddia ediliyor, güya benim sohbetlerime gelmiş, adımı dahi bilmiyor Abdullah Kuytul diyor. Bunlar garip şeyler. Bize birilerini yamamaya çalıştıkları belli. Bunları kim yapıyor tahmin etmek zor değil. Her türlü yamayı yapmaya çalıştılar bugüne kadar hiç biri tutmayınca işte bu seferde böyle biri yakalandı. Sohbetlere geliyordu falan filan. Öyle bir laf ortay atıyorlar, belki bazı insanların kafası bulanır mı acaba? Alçaklık yani. Acaba bu tür adamlar Furkan vakfından da beslenmiş olabilir mi gibi. Bizim tavrımız belli görüşümüz belli IŞİD tarafından tehdit edildiğimiz de belli. Her halde bu tür adamlar bizden beslenseydiler, bu tür işler yapmaya kalkışmazlardı zaten.”

Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin “IŞİD”  hakkındaki görüşü;



0 Yorum

Yorum Yaz