DAEŞ’in Kuytul Çelişkisi

Adana'daki İncirlik Hava Üssü'nde, ABD'ye ait bir uçağı İnsansız Hava Aracı (drone) ile düşürmeyi planladığı belirtilen Kuzey Kafkasya asıllı IŞİD militanı Renad Bakiev'in yakalandığı açıklandı. Bakiev'in kentteki Alevi derneğine de saldırı planladığı belirtildi.

DAEŞ’in Kuytul Çelişkisi
10 Ağu 2017 16:52:13

Terörle mücadele ekipleri İstihbarat ve MİT'in verdiği bilgiler doğrultusunda Bakiev'in Adana'ya geldiğini,  burada bir Alevi derneğine ve İncirlik Üssü'nde ABD askerleri ya da uçaklarına yönelik bombalı eylem yapacağını belirledi.

Şüpheliye yönelik yapılan teknik ve fiziki çalışmanın sonunda Bakiev'in kentte IŞİD adına İncirlik Hava Üssü'ne ve Alevi derneğine eylem düzenlemek için keşif yaptığı bilgisine ulaşıldı. Bakiev, polisler tarafından yakın takibe alındı.

TÜM MÜSLÜMANLARI KÂFİR GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ

Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan Bakiev'in, IŞİD örgütünü kabullendiği, Alevi vatandaşların 'Allah düşmanı' olduğu ve 'hepsinin öldürülmesi gerektiğini' savunduğu ayrıca IŞİD dışındaki tüm Müslümanları 'kafir' gördüğü öğrenildi.

IŞID’İN KUYTUL ÇELİŞKİSİ

Anadilinin yanısıra İngilizce, Arapça ve Türkçe'yi çok iyi derece de kullandığı öğrenilen Bakievin, kentte bulunduğu süre içinde Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nın sohbetlerine katıldığı tespit edildi. Bakiev, sorgusunda buradaki sohbetlere katıldığını kabul ederek, "Onlar da hilafeti savunuyor o yüzden burada olduğum sürece onların sohbetine katıldım. Abdullah Kuytul'un sohbetlerini dinledim" dediği öğrenildi.  Geçtiğimiz ay yakalanan İŞID’Lİ de Alparslan KUYTUL’a paketli bomba hazırlığında olduğunu itiraf etmişti.

 

BİRİ ‘PAKETLİ BOMBA HAZIRLIĞINDA OLDUĞUNU’ İTİRAF EDERKEN; DİĞERİ SOHBETİNE KATILDIĞINI İDDİA ETTİ!

Geçtiğimiz ay birçok haber kanalında yayımlanan ‘Daeş İncirliği Havaya Uçuracaktı’ başlıklı haberlerde DEAŞ örgütünün mürted olarak adlandırdığı, Furkan Vakfı Lideri Alpaslan Kuytul ve Cübbeli Ahmet Hocaya bombalı paketli saldırı hazırlığında olduğu” bildirilmişti.

Şimdi ise bu kişinin, mensubu olduğunu itiraf ettiği IŞİD tarafından yayınlanan makalede, adı ölüm listesinde geçen ve IŞID’in kâfir olarak gördüğü Alparslan Kuytul’un sohbetlerine katıldığını söylemesi ayrıca Türkçeyi çok iyi kullandığı belirtilen şahsın Kuytul’un ismini bile yanlış söyleyerek ‘Abdullah Kuytul’ demesi ise büyük bir çelişkiyi ortaya çıkardı.



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Mehmet demir 08 Kas 2017 11:23:00

    Davamız haktır yolumuz haktır hocam allahın izniyle


Yorum Yaz