Devlet Bahçeli'den U dönüşü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin; “MHP Cumhurbaşkanlığı adayı göstermeyecektir, MHP'nin genel başkanı Cumhurbaşkanı adayı olmayacaktır. 2019 seçimlerinde Erdoğan'ı destekleyeceğiz” açıklamaları sosyal medyada gündeme otururken, Bahçeli'nin Başkanlık sistemiyle ilgili geçmişteki sert açıklamalar sonrasındaki bugünkü U dönüşü dikkatlerden kaçmadı.

Devlet Bahçeli'den U dönüşü
08 Oca 2018 21:37:12

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin; “MHP Cumhurbaşkanlığı adayı göstermeyecektir, MHP'nin genel başkanı Cumhurbaşkanı adayı olmayacaktır. 2019 seçimlerinde Erdoğan'ı destekleyeceğiz” açıklamaları sosyal medyada gündeme otururken, Bahçeli'nin Başkanlık sistemiyle ilgili geçmişteki sert açıklamalar sonrasındaki bugünkü U dönüşü dikkatlerden kaçmadı.

8 Aralık 2015 MHP grup toplantısında konuşan Bahçeli Başkanlık Sistemini eleştirmiş ve “Mesele Erdoğan'ı güvence altına almaktır. Mesele Erdoğan'ın kişisel gayesinin tatmin olmasıdır. Erdoğan başbakanken de cumhurbaşkanıyken de çift başlılıktan şikâyetçidir. Çünkü sözünden başka söz söylenmesini kaldıramamaktadır. Devleti aile şirketi gibi yönetmek istemiştir. Her gittiği devletin yönetim sistemine özenmiştir. Erdoğan ne yapmaya çalışmaktadır? Bu milletin yegâne derdi Erdoğan'a koltuk imal etmek midir? Türkiye'nin yeni Putin'i yavaş yavaş oluşmaktadır” demişti. 

8 Şubat 2015 Kırşehir mitinginde ise Erdoğan hakkında sert eleştirilerde bulunmuş ve Erdoğan, 'bu gömlek bu bedene dar geliyor' diyerek milletimizin aklıyla, irfanıyla alay etmektedir. Milli Görüş gömleğini giyen Erdoğan, BOP gömleğini giyerek milletimizi yıllarca kandırmış, zamanımızı çalmıştır. Ancak milletimiz gömlek değiştirmez. Değiştireceği gömleği de asla giymez. Şerefini gömlek gibi giyip çıkaran, tarafsızlık yeminini ampul gibi yakıp söndüren bir şahsiyet Türkiye'ye istikamet çizemez, milletimizin aklını artık çelemez. Erdoğan açıkça siyaset yapmakta, suç işlemekte, vatana ihanet konusunda arka arkaya delil üretmektedir. Erdoğan'ın şu anda tek kaygısı kendisini ve etrafını emniyete almak, geleceklerini de garanti etmektir. 'Bizim millete hizmetten başka gayemiz yok' sözü hikâyedir. 'Hak davasından gayrı davamız yok' sözü ise kuyruklu yalandır” demişti. 
Birkaç yıl öncesine kadar böyle sert açıklama ve eleştirilerde bulunan Bahçeli’nin son zamanlarda hükümete yakın açıklamalar yapması ve birçok mevzuda sessiz kalması “Bahçeli’yi değiştiren ne oldu?” sorusunu akıllara getirdi.

Etiketler:   2019 seçimleri


0 Yorum

Yorum Yaz