DGS Başvuruları Başlıyor!

Dikey Geçis Sınavı (DGS) ÖSYM takvimine göre 24 Mayıs 2017 tarihinde başlıyor. Başvuru süreci 01 Haziran 2017 tarihine kadar sürecek.

DGS Başvuruları Başlıyor!
23 Mayıs 2017 12:01:31

Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim fakültelerinin önlisan programlarından başarı ile mezun olan öğrencilerin, iki yıllık önlisans eğitimlerini lisans eğitimine tamamlamak için girecekleri 60 sayısal 60 sözel olmak üzere toplam 120 sorudan oluşan Dikey Geçiş Sınavı önümüzdeki dönemde yapılacak.

DGS SINAVI NE ZAMAN? 

2017 DGS başvurusu, 24 Mayıs 2017 tarihinde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi takvimine göre başlayacak. Eğitimlerini dört yıla, lisansa tamamlamak isteyen adaylar 01 Haziran 2017 tarihine kadar bu işlemleri gerçekleştirebilecek.

DGS sınavı 23 Temmuz 2017 tarihinde yurt genelinde gerçekleşecek.

DGS SINAVI BAŞVURUSU NEREDEN YAPILACAK?

DGS sınavına girecek adayların, ilk olarak ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi olan AİS'e, T.C. Kimlik No ve Aday Şifresi ile giriş yapmaları ardından karşılarına gelen ekranın solunda yeralan menüde yer alan "Başvuru Sürecindekiler" sekmesinden DGS'yi seçerek başvurularını yapabilecekler. DGS'yi seçtikten sonra gelen başvuru formunu dolduran adaylar aynı zamanda sınav ücretini de ödemek zorundadır.

DGS SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

DGS sınavına girecek adayların başvuru sürecinde sınav ücretini ödemeleri gerekmektedir. DGS sınav ücreti 50 TL'dir. DGS sınav ücretleri Halk Bankası şubeleri ve internet bankacılığı, Ziraat bankası ATM ve internet bankacılığı, Akbank Şubeleri ve internet bankacılığı(KKTC hariç), Deniz Bank şubeleri ve internet bankacılığı(KKTC hariç), Kuvey Türk Katılım Bankası ve internet bankacılığı(KKTC hariç), Tüm PTT iş yerleri, Türk Ekonomi Bankası şubeleri ve internet şubeleri ve sınav/yerleştirme ücreti ÖSYM’nin İnternet sayfasında “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

DGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Dikey Geçiş Sınavının sonuçları ÖSYM takvimine göre, 29 Ağustos 2017 tarihinde açıklanacak.



0 Yorum

Yorum Yaz