DGS ne zaman?

DGS ne zaman?
15 Oca 2018 17:56:43

Dikey Geçiş Sınavının tarihi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ( ÖSYM) tarafından 8 Temmuz 2018 tarihinde tek oturumda yapılacağı şeklinde duyuruldu.

BAŞVURU TARİHİ

Binlerce adayın katılımıyla yapılacak olan DGS'nin başvuruları ise 16 Mayıs 2018 tarihinde başlayacak ve 24 Mayıs 2018 tarihinde sona erecek. Geç başvuru günü ise 5 Haziran 2018 olarak duyuruldu.

DGS NEDİR?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), ön lisans programlarından mezun olan üniversite öğrencilerinin lisans programlarında eğitim görmesi için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan bir sınavdır.

Sınav yurt genelinde tek oturumda gerçekleştirilmektedir.

DGS'NİN KAPSAMI

Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Testte 120 soru yer alacaktır. Sınavda uygulanacak test, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla ilgili olarak hazırlanacak sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmayacaktır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır.



0 Yorum

Yorum Yaz