Dini Kullanmanın Gereği Yok!

Alparslan Kuytul Hocaefendi bu akşam gerçekleştirdiği tefsir dersinin ardından soru cevap bölümüne geçilmesi ile kendisine yöneltilen“Siyasilerden bazılarının referandum için evet demeleri şirktir, bazılarının da ‘evet çıkacağına dair hadis var’ şeklinde açıklamalar yapmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna bu tür yaklaşımların doğru olmadığını ve bunların İslam ile bir alakasının olmadığını ifade etti.

 Dini Kullanmanın Gereği Yok!
25 Şub 2017 00:09:05

Alparslan Kuytul Hocaefendi bu akşam gerçekleştirdiği tefsir dersinin ardından soru cevap bölümüne geçilmesi ile kendisine yöneltilen“Siyasilerden bazılarının referandum için evet demeleri şirktir, bazılarının da ‘evet çıkacağına dair hadis var’ şeklinde açıklamalar yapmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?”  sorusuna bu tür yaklaşımların doğru olmadığını ve bunların İslam ile bir alakasının olmadığını ifade etti.

Alparslan Kuytul Hocaefendi; Gülmemek mümkün değil. Bazıları evet oyu kullanmak şirk diyormuş. Bazıları da evet çıkacağına dair hadis var diyormuş. Hangi hadis gerçekten merak ettim.

BU TARZ KONUŞMALAR ÖLÇÜYÜ KAÇIRAN KONUŞMALAR

Alparslan KuytulHocaefendi referandum da “evet oyu vermek şirktir” diyenlere bu tarz konuşmaların ölçüyü kaçıran konuşmalar olduğunu ifade ederek şunları söyledi;

“Yani bu sistem ile ilgili bir değişiklik yani başkanlık mı yoksa parlamenter sistem mi? Bu şirkle alakalı bir mesele değil. Laikliğin kabul edilmesi için böyle birşey söylemiş olsaydılar o konu konuşulabilirdi. Fakat bu tarz konuşmalar ölçüyü kaçıran konuşmalar. Bütün evet oyu verecek olan insanlara müşrik demek doğru olamaz. Bu ne ilmi bir yaklaşım ne de ahlaki bir yaklaşım”

DİNİ KULLANMANIN GEREĞİ YOK!

Referandumda evet oyunu çoğaltmak için hayır diyenleri terör örgütleri ile aynı kefeye konulmasının ve evet oyu çıksın diye dinin kullanılmasının yanlış bir yaklaşım olduğunu dile getiren Hocaefendi; “Diğerleri de işte evet oyu vermezseniz FETÖ ile PKK ile aynı olmuş olursunuz diyorlar bu da doğru bir yaklaşım değil. Bunun da ilim ile İslam ile alakası yok. Ne evet oyunu çoğaltmak için nede hayır oyunu çoğaltmak için böyle yaklaşımlar doğru olamaz.Dini kullanmanın gereği yok. Bu bir referandum dini kullanmayın” dedi.

İsim vermeyerek Şevki Yılmaz’ın Akit tv’de “16 Nisan da evet çıkacağına dair hadis var” şeklindeki açıklamalarına da değinen Hocaefendi “böyle bir hadis yok, olamaz” dedi.

MESELEYİ DİN-İMAN MESELESİNE GETİRMEYİN!

“Bakın ne diyormuş birtanesi evet çıkacağına dair hadis varmış, o yüzden kimsenin uğraşmasına gerek yokmuş, zaten kesinlikle evet çıkacakmış. Böyle bir hadis yok, olamaz. Bu lafı söylerken genel olarak belki Müslümanların ahir zaman da tekrar güçleneceklerine dair hadisleri düşünmüş olabilir. O hadisleri 16 Nisan referandumu için kullanmak tamamen çarpıtmaktan bir şey değildir. 16 Nisan da evet çıksa da hayır çıksa da İslam medeniyeti kurulmayacak. Ümmetin kurtuluşu bir referandumla mı olacak? Ne kadar büyütüyorlar” diyerek bu şekilde dinin kullanılmaması gerektiğini ifade etti.



0 Yorum

Yorum Yaz