Diyanet İftiracı Haber Sitesinin Sahibini Tespit Edip İhraç Etti!

Din adamı gibi görünerek alimlere her türlü hakareti yapan ve kendisini Diyanetten gibi gösteren “dinihaberler” sitesi, kullandığı haber dili başta din görevlileri olmak üzere toplumda rahatsızlıklara sebep oluyordu. Yapılan araştırmalar neticesinde sitenin sahibinin Kırşehir'de imamlık yapan Yasin Kılıç olduğu tespit edildi. Diyanet'in soruşturması neticesinde Kılıç, imam görevinden ihraç edildi.

Diyanet İftiracı Haber Sitesinin Sahibini Tespit Edip İhraç Etti!
06 Nis 2018 20:44:22

Birçok İslam alimi olmak üzere birçok kişiye de hakaret eden  "Dinihaberler" isimli sitenin sahibi, Kırşehir’de görev yapan Yasin Kılıç isimli bir imam çıktı. Kırşehir Abidin Hoca Camii imam hatibi Kılıç hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından soruşturma açıldı.                                         

YASİN KILIÇ ÇIKTI

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a da saldıran sitenin altından Diyanet personeli çıktı. Sitenin künye bilgilerinde mahlas isimler kullanan kişinin Kırşehir'de imam olduğu bilgisine ulaşıldı. Soruşturma neticesinde sitenin sahibi olduğu tespit edilen Yasin Kılıç imamlık görevinden ihraç edildi.

 

DİYANET'İN ŞİKAYETİ SONRASI İSİM DEĞİŞTİRMEK ZORUNDA KALDI

Diyanetle ilgili yaptığı mesnetsiz ve yalan haberlerle bazı çevrelere de malzeme sağlayan site yöneticileri ilk önce "Diyanethaber" adı altında faaliyet yürüttü. Kendisini Diyanet’in resmi internet sitesi gibi göstermeye çalışan site, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın şikayeti üzerine ismini değiştirmek zorunda kalmıştı.

SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİLECEK

Yasin Kılıç hakkında açılan soruşturma nedeniyle son birkaç aydır Diyanet İşleri Başkanlığı'ndaki yöneticiler hakkında gerçek dışı ve hakarete varan çok sayıda iftira içerikli yayınlara yer verilmişti. Diyanet kaynaklarından edinilen bilgiye göre soruşturma daha da derinleştirerek sitenin arka planında kimin veya kimlerin olduğunu deşifre edilecek. 

ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ’YE DE İFTİRALARDA BULUNMUŞTU

Müfteri dinihaberler.com sitesinin Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkında yaptığı iftira ve hezeyan dolu birçok haber yapmıştı. Hocaefendi hakkında çirkin yakıştırmalarda bulunmuştu.



0 Yorum

Yorum Yaz