Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Camiler hem sünni hem Alevi'nin ibadet yeridir

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "İslam'da refom yapılması" konulu tartışmalara ilişkin değerlendirmede bulundu. Erbaş tartışma yaratacak açıklamalarda bulunarak, "Kardeşlerimiz cemevlerinde muhabbetlerini yapabilirler, namazların da kılmak istiyorlarsa kılsınlar. Müslümanların ibadet yeri camidir. Camiler hem sünni hem Alevi'nin ibadet yeridir" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Camiler hem sünni hem Alevi'nin ibadet yeridir
13 Mar 2018 08:23:00

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "İslam'da refom yapılması" konulu tartışmalara ilişkin değerlendirmede bulundu. "İslam kelimesi ile reform kelimesinin yan yana gelmesi doğru değildir" diyen Erbaş, İslam'da bir güncelleme yapılamayacağını ancak bazı yorumların güncellemesi gerektiğini ifade etti. 

"Dinde reform" tartışmaları Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Bunlar İslam'ın güncellemesi gerektiğini bilmeyecek kadar aciz" açıklamasının ardından gündeme gelmişti. Ancak Erdoğan söz konusu açıklamasının ardından "Biz dinde reform aramıyoruz. Haddimize mi? Ama önüne gelenin çıkıp da kadınlarla ilgili ileri geri konuşmalarının İslam'a getirdiği lekeyi görmezden gelemeyiz. Kimse bizim dinimize fatura kesme hakkına sahip değildir" açıklaması yapmıştı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları ile ilgili olarak  "​Bu Mecelle kuralına göre zamanın değişmesiyle ictihadi hükümler ve yorumlar değişir ve yenilenmeye ihtiyaç duyar. Kur'an ve Sünnet'in ortaya koyduğu hükümler ise sabittir" demişti.

Ali Erbaş şu açıklamaları yaptı:

"Camilerimiz ilahiyat fakültesinden hocalara açıktır. Kürsilerimizde mihraplarımızda daha etkin ve yetkin hocalamarımız, akademisyenlerimiz milletimizi dini bilgi konusunda bilgilendirsin. Sayın Cumhurbaşkanımızın da istediği cami ve ilahiyat fakültelerimiz daha yakın hareket etmesi. İlahiyat Fakülteleri ile sinerji oluşturulmalı"

Evlilik için rüşt yaşı resmi olan yaştır.

İslamofobi konusunda birileri tarafından alfılar yaratılıyor. Dinler arası diyalog doğru değildir. Din mensupları arası diyalog kurulabilir.

Terör ile İslam birlikte anılamaz.

Bütün mezhepleriyle farklı dini anlayışlarla bir bütündür. Hepsi Müslümandır.

Alevilerle sünni kardeşlerimiz arasında hiç bir fark yoktur. Bütün Aleviler kendilerini Müslüman olarak tanımlarlar. Alevilik, İslam dışı gösterilmeye çalışılıyor. Buna zaten Alevi kardeşlerimiz karşı çıkıyor. Tüm Aleviler kendini Müslüman olarak tanımlar. Biz bütün vatandaşlarımıza hizmet götürme noktasında hareket ediyoruz. Kardeşlerimiz cemevlerinde muhabbetlerini yapabilirler, namazların da kılmak istiyorlarsa kılsınlar. Müslümanların ibadet yeri camidir. Camiler hem sünni hem Alevi'nin ibadet yeridir. 



0 Yorum

Yorum Yaz