Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İşi ehline vermediğiniz zaman kıyameti bekleyiniz

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, “Mayası İslam ile yoğrulmuş olan bu milletin çocuklarını inkarcı bir ideoloji nasıl elde edip de dağa çıkarabiliyor, yanlış yerlere gönderebiliyor, yönlendirebiliyor. Peygamber efendimiz buyuruyor ki; ‘İşi ehline vermediğiniz zaman kıyameti bekleyiniz’ diyor. O zaman bizim ehliyetli insanlar yetiştirmemiz lazım." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İşi ehline vermediğiniz zaman kıyameti bekleyiniz
16 Eyl 2018 00:10:48

Bitlis’e çeşitli programlara katılmak için gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, polisevinde kanaat önderleri ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Prof. Dr. Ali Erbaş, burada yaptığı konuşmasında gençlere sahip çıkılmadığında farklı ideolojilerin sahip çıktığını, bu nedenle özellikle kanaat önderleri ve âlimlere büyük görevler düştüğünü belirtti. Prof. Dr. Erbaş, şöyle konuştu: “Bitlis’te üniversitemizi ziyaret ettiğim zaman kaç öğrenci olduğunu sordum. 12 bin’e yakın öğrenci var dediler. Bunlar bizim çocuklarımız, Türkiye’nin her yerinden geliyorlar. Onlara bizim sahip çıkmamız lazım” dedi.

‘İŞİ EHLİNE VERMEDİĞİNİZ ZAMAN KIYAMETİ BEKLEYİNİZ’

Prof. Dr. Erbaş, “İyi yetiştirip kaliteye önem vereceğiz. Kalite bizim inancımızın temel noktalarından birisidir. Peygamber efendimiz buyuruyor ki; ‘İşi ehline vermediğiniz zaman kıyameti bekleyiniz’ diyor. O zaman bizim ehliyetli insanlar yetiştirmemiz lazım. Hangi alanda olursak olalım, ehliyetli, nitelikli ve kaliteli insanlar yetiştirmemiz lazım. Sahip çıkalım gençlerimize, sahip çıkalım çocuklarımıza, biz sahip çıkmazsak başkaları sahip çıkıyor. Hem de birtakım inkarcı ideolojiler, dinden uzak ideolojiler sahip çıkıyor” diye konuştu.



0 Yorum

Yorum Yaz