Diyarbakırlı Furkan Gönüllüleri İhtiyaç Sahibi Aileleri Unutmadı!

Olumsuz mevsim şartları ve ekonomik kriz sebebiyle ihtiyaç sahibi aileler zor anlar yaşıyor. Diyarbakırlı Furkan Vakfı gönüllüleri ise zorlu kış mevsiminde ihtiyaç sahibi aileleri unutmayarak gıda, battaniye, halı vb. maddi yardımlarda bulundu.

Diyarbakırlı Furkan Gönüllüleri İhtiyaç Sahibi Aileleri Unutmadı!
06 Ara 2018 14:02:15

Furkan Vakfına kayyum atanması ve faaliyetlerden men edilmesinin ardından Furkan gönülleri hayırlı hizmetleri sürdürmeye devam ediyor. Soğuk kış günlerine girilirken Diyarbakırlı Furkan gönüllüleri ihtiyaç sahibi aileleri unutmadı. Diyarbakır’da Huzurevleri Gecekondu Mahallesinde yaşayan muhtaç ailelere yardım eden gönüllüler, her türlü gıda yardımının yansıra battaniye, halı vb. yardımda da bulundu. Yapılan yardımlarla ailelerin yaraları sarılmaya, zorlu şartlar altında büyüyen çocuklara destek olunmak amaçlanıyor.
Bu tarz maddi manevi yardımların devam edeceğini ifade eden Diyarbakırlı gönüllüler, kendilerini bu yardımlar hususunda sürekli hayra teşvik ettiklerini belirttikleri Alparslan Hocanın özgürlüğe kavuşmasını istedi.

Furkan Vakfının 1994’ten beri faaliyette bulunduğu süre içerisinde ihtiyaç sahibi ailelere ayni ve nakdi yardımlar yaptığı, öğrencilere burs verdiği, ayrıca ilmi faliyetlerle toplumu bilinçlendirme çalışmalarında takdire şayan başarılar gösterdiği biliniyor. Ancak 30 Ocak operasyonu sonrası vakfa kayyum atanması ve faaliyetlerden men kararı çıkması sebebiyle yaklaşık bir yıldır toplumun maslahatına ve hayrına yapılan çalışmalar vakıf bünyesinde gerçekleştirilemiyor. Vakfın gönüllüleri ise bulundukları şehirlerde ihtiyaç sahibi ailelere kendi imkanlarıyla yardımda bulunmaya devam ediyor.

Gönüllüler duyarlı davranışlarını sosyal medyadan paylaşarak hayırseverleri de teşvik ediyor;

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz