Doğu Perinçek'ten 'Saray Savaşı' açıklaması

Afrin Harekâtı konusundaki görüşlerini açıklayan Doğu Perinçek, "Milletçe ve Devletçe birlik halinde vatan savaşındayız." dedi.

Doğu Perinçek'ten 'Saray Savaşı' açıklaması
16 Oca 2018 10:06:09

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek,Vatan Partisi Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında Afrin Harekâtı konusundaki görüşlerini açıkladı. Basın Toplantısında Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Eski TBMM Başkan Vekili Hasan Korkmazcan, Vatan Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Eski Millî Savunma Bakanı Barlas Doğu ve Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi E. Jn Tuğg. Süleyman Yüksel de katıldı.

Afrin operasyon öncesi Türkiye'nin Suriye hükümeti ile ortak hareket etmesi gerektiğini belirtten Perinçek, "Suriye ile eşgüdüm, ABD’yi dizginleyen belirleyici eylemdir. O zaman ABD, öfkesini denetim altına almak zorunda kalır. Yok bu yapılmazsa, ABD’ye şiddet uygulaması için alan açılır. Türkiye’nin Suriye’ye dostluk elini uzatmaması, en çok PKK/PYD’yi sevindiriyor." dedi.

Perinçek, şunları belirtti:

Türkiye-Amerika Savaşının en kritik dönemine giriyoruz. Şu ana kadar savaş, Türkiye ile ABD’nin piyonları arasındaydı. Afrin Harekâtıyla birlikte bu savaşın daha doğrudan cepheleşmeler yönünde ilerlediği gözüküyor.

En önemli olgu şudur: ABD, Türkiye ve Irak sınırında, YPG (PKK) yönetiminde 30 bin kişilik bir sınır koruma gücü kurduğunu ilan etti. Ayrıca Suriye’nin kuzeyinde ABD’nin üsleri, hava alanları ve savaş uçakları bulunmaktadır. İncirlik üssündeki ABD kuvveti de artık Türkiye açısından açık tehdit oluşturmaktadır.

"Milletçe ve Devletçe birlik halinde vatan savaşındayız"

Afrin Harekâtı, haklıdır, yerindedir.

Afrin Harekâtı, ABD’nin Batı Asya’daki terör faaliyetine karşıdır. Bu açıdan dünya barışı içindir ve insanlık içindir.

Milletçe ve Devletçe birlik halinde vatan savaşındayız. Bu savaşa “Saray Savaşı” çamurunu atmak, bugün bozgunculuğun da ötesinde ihanet boyutundadır.

Yüreklerimiz, Vatan Savaşında Mehmetçikle birlikte çarpıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden zaferler bekliyoruz.

Vatan Partisi olarak, Vatan Savaşının merkezinde ve ön cephesindeyiz.

"İncirlik Üssü ABD uçaklarına kapatılmalıdır"

Bu koşullarda, artık ABD’ye lafla yanıt vermenin kıymeti harbiyesi bulunmuyor.

İncirlik Üssü, karşımızda 30 bin kişilik ordu kuran ABD uçaklarına derhal kapatılmalıdır.

"En etkin siyaset, Suriye ile işbirliğidir"

Unutulmasın Kerkük’te ABD piyonları tek mermi atmadan kaçtılar. Çünkü Irak, İran, Türkiye ve Suriye birlikte hareket ediyorlardı. O nedenle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücü belirleyici olmakla birlikte, Astana sürecinde oluşturulan birlik ABD’yi caydıran gücü temsil etmektedir.



0 Yorum

Yorum Yaz