Düğüne gitmek isteyen gruba ilginç polis müdahalesi

Furkan Vakfı’nın İsrail karşıtı düzenlemek istediği mitinge valiliğin izin vermemesi üzerine bugün Adana da trajikomik bir olay yaşandı.

Düğüne gitmek isteyen gruba ilginç polis müdahalesi
23 Tem 2017 19:13:00

FURKAN VAKFI MİTİNG YAPIYOR SANAN POLİSLERİN TAVRI HERKESİ ŞAŞIRTTI

Geçtiğimiz günlerde İsral'in Mescid-i Aksa'ya ve Filistinli Müslümanlara yönelik sınırlamalarını arttırması ve Mescid-i Aksa’da namaz kalınmasına izin vermemesi üzerine işgalci İsrail'in uygulamalarını  protesto etmek maksadı ile Furkan Vakfı bir miting düzenlemek istemişti. Geçtiğimiz Cuma akşamı ise Alparslan Kuytul Hocaefendi valiliğe miting için başvuruda bulunduklarını ancak bu taleplerinin ve basın açıklaması da dâhil ilgili tüm etkinliklerin yasaklandığını duyurmuştu. İsrail karşıtı protestoya bile izin verilmemesini sert sözlerle eleştiren Hocaefendi hükümetin İsrail dostumuzdur (!) İsrail’e muhtacız sözleri sebebiyle durumun bu hale geldiğini ifade etti.

Ayrıca valiliğin gönderdiği belgede ilginç  bir gerekçe daha vardı. Belgede yer alan Furkan Vakfı’nın 22 Nisan da Cem Küçük'ü protesto etmek için düzenledikleri basın açıklamasının 'izinsiz olduğu ve 9 polisin müdahale esnasında yaralandığı' bilgisine de Hocaefendi yaptığı açıklamada sert sözlerle cevap verdi.

(22 Temmuz) Cumartesi ve ya (23 Temmuz) pazar günü için bulunulan miting başvurusunun reddedilmesi üzerine bugün Adana'da trajikomik bir olay yaşandı.

Adana'daki bir yakınının düğüne katılmak için bugün  (23 Temmuz Pazar) Gaziantep'ten yola çıkan minibüs Adana girişinde polis noktasında durdurularak kimlik kontrolü yapıldı. Yapılan kontrol esnasında araçta Furkan Vakfına ait olduğu düşünülen dergiyi gören emniyet mensupları 'siz izin verilmeyen İsrail karşıtı basın açıklamasına gidiyorsunuz, hakkınızda tutanak tutacağız' diyerek minibüstekileri iki saat boyunca güneşin altında bekletti. Olay karşısında şaşıran yolcular düğüne gittiklerini ifade ettikleri halde uzun bir süre hareket etmelerine izin verilmedi. Ayrıca Adana merkezdeki düğün salonu etrafında TOMALAR ve akreplerle çevik kuvvetin güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Düğüne gelen misafirleri de hayrete düşüren görüntüler cep telefonları ile çekildi.  Hatta düğün salonuna gelen emniyet mensupları düğüne gelen misafirlere gerçekten düğün olup olmadığını sordu.

Emniyet mensuplarının bu tavrı herkesi hayrete düşürdü.

22 Nisanda yapılmak istenen basın açıklaması da dâhil Furkan Vakfı mensupları şimdiye kadar izinsiz bir faaliyet yapma teşebbüsünde bulunmamıştı.

Uzun yıllardır çeşitli faaliyetler yapan Furkan Vakfı, kanunsuz bir iş yapmaması ve bütün faaliyetlerini herhangi bir soruna sebep olmadan gerçekleştirmesi ile tanınıyor.



0 Yorum

Yorum Yaz