Dün Votka İçen Putin Bugün Ayet Okudu

Şamil Basayev ve Hattab yönetimindeki mücahidlere karşı verdiği ağır kayıplar neticesinde "Savaşı kazanınca 'votka' içmeye geleceğim" diyen ve 20 yıl sonra bu dediğini yapan Putin, bugün Ankara'da gerçekleştirilen Üçlü Suriye Zirvesi'nde Kur'an'ı Kerim'den ayet okuyarak bir kez daha tepkileri üzerine topladı.

Dün Votka İçen Putin Bugün Ayet Okudu
16 Eyl 2019 21:49:07

Türkiye, Rusya ve İran liderlerinin, Ankara'da düzenlenen Suriye konulu zirvede imzaladıkları ortak açıklamada Suriye'nin egemenliği, bağımsızlığı, birliği ve toprak bütünlüğü ile BM ilkelerine kuvvetli taahhüt vurgulandı.


Zirvede gazeteciler, Yemen'de yaşanan Suudi Arabistan - İran gerilimini liderler sordu. Bu soruya Ruhani'nin yanıtı "Petrol yerine bölgenin güvenliğini daha çok önemsiyorum. Bu saldırıyı Yemen'i bombalayanlara sormak lazım. Yemen halkı kendini savunuyor" oldu.


Votka İğrençliği Tazeliğini Korurken Putin Ayet Okudu

Bir kaç gün önce Müslümanların Özgürlük Mücadelesinde yaşattığı ağır kayıplara ithafen kaldırdığı votka kadehi ile tepki çeken Putin ise, Yemen'de bir insani trajedinin yaşandığını belirtti ve ülke olarak yardıma hazır olduklarını belirtti. Kuran-ı Kerim'e atıfta bulunan Putin, şu ayeti hatırlattı:


"Allah'ın ipine sımsıkı sarılın. Parçalanıp ayrılmayın. Allah'ın üzerinizdeki nimetini düşünün.Hani siz birbirinize düşmanlar idiniz de, o kalplerinizi birleştirmişti? İşte o'nun nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz."


Devamla Erdoğan bu soruyu yanıtladı. Yemen'in yerle yeksan olduğunu belirten Erdoğan, "Acaba müsebbibi kimlerdir? Bunların üzerinde durmak lazım. Artık Yemen'in yeniden inşa ve ihyası için ne gibi çalışmalar yapabiliriz, bunu düşünmemiz gerekiyor" dedi.

Etiketler:   Üçlü Zirve


0 Yorum

Yorum Yaz