Dünyanın baş belası Amerika!

ABD'nin yönetimi değişse de dünyaya verdiği zarar değişmiyor. 8 yıl önce aday olduğunda sloganını 'change' yani "değişim" olarak belirleyen Obama'nın verip de tutmadığı sözler dünyanın başına bela oldu.

Dünyanın baş belası Amerika!
08 Kas 2016 09:30:25

ABD'de yönetim her ne kadar değişse de dünyaya verdiği zarar değişmiyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleşen Başkanlık seçimleri ile 8 yıllık Barack Huseyin Obama dönemi de fiilen sona eriyor. Peki Obama dönemi ABD ve Dünya için nasıl geçti? Obama seçilmeden önce verdiği sözlerin hangilerini tuttu, hangilerini tutmadı?

İşte kendini demokrasinin beşiği olarak tanımlayan Amerika'nın Obama dönemi ve ilk siyahi Başkanının ülkesine ve dünyaya verip tutmadığı sözler…

AFGANİSTAN'DAN ÇIKACAĞIM DEDİ EK ASKER GÖNDERDİ!

Afganistan'da savaşı bitireceğim demişti. Ancak bugün yine Amerikan askerleri Afganistan'da silahlı çatışmaların bir numaralı aktörü… Üstelik 2009 yılının 17 Şubat'ında Afganistan'daki 17 bin askere yüzde 50 oranında ek kuvvet gönderdi. Gerekçesi ise "şiddet ortamı" oldu.

IRAK'TA TECAVÜZ 2012'YE KADAR SÜRDÜ

Obama yine 2009'un 27 Şubat'ında Bush yönetimi sırasında yerle bir ettikleri, Müslüman kadınlara acımasızca tecavüz ettikleri Irak'tan çekilme sözü verdi. Çekilme tarihi olarak da 31 Ağustos 2010'u işaret etti. Ancak çekilme 18 Aralık 2011'de yani 2012 yılına 12 gün kala gerçekleşebildi. Çekilmenin hemen sonrasında Irak'ta DEAŞ terörünün başlaması da tarihe büyük bir soru işareti olarak geçti.

İNSAN KESİMHANESİ GUANTANAMO'YU KAPATACAKTI!

Guantanamo'daki acımasız işkenceleriyle ün yapan ve içeride insanlara tam olarak ne yapıldığı, dünya için önemli hangi isimlerin öldürüldüğü bilinmeyen, adeta malzemesi insan olan bir kesimhane gibi çalışan hapishane hala açık.

GÖÇMEN SORUNUNU ÇÖZECEKTİ, SÖMÜRMEYİ TERCİH ETTİ

Amerika'nın göçmenlerle ilgili politikasını insani seviyeye çekeceğini söyleyen Obama, bu beklentinin yanından bile geçemedi. Üstelik bununla kalmayan Obama Amerika'sı göçmenleri bir sömürü aracı olarak kullanma politikası uygulayarak sadece işlerine yarayacak paralı ve diplomalı göçmenlerin zor durumlarından faydalanarak onları Amerika Birleşik Devletleri için kullanmayı tercih etti.

İLK SİYAHİ BAŞKANIN DÖNEMİNDE SİYAHİLER İSYAN NOKTASINA GELDİ!

Obama Amerika içinde yeniden artış eğilimindeki ırkçılığa karşı da bir önlem alamadı. ABD'nin ilk siyahi başkanı olarak tarihe geçen Obama döneminde yüzlerce siyahi vatandaş polis kurşunuyla sokak ortasında, arabasının içinde, eş ve çocuklarının önünde çeşitli gerekçelerle öldürüldü. Katiller ise "görev" kalkanı ile korundu. Konuyla ilgili bir çok kez isyan gösterileri düzenlendi. Yine de siyahi Amerikalıların uğradığı saldırılar Obama döneminde hiçbir şekilde son bulmadı.

 

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz