Dünyanın En Geniş Kanatları Albatros

Gelin kanat açıklığı 3,5 metreye ulaşan Albatros kuşlarını yakından tanıyalım. Rabbimizin eşsiz güzellikte yarattıklarına bakıp bir kez daha suphanallah diyelim.

Dünyanın En Geniş Kanatları Albatros
25 Haz 2019 16:45:56

Albatros Kuşu

Albatros kuşu, albatrosgiller familyasından olan ve diğer kuşlara nazaran çok daha geniş kanatlara sahip ve saatlerce deniz üzerinde uçabilen bir kuş türüdür. Albatros kuşu fiziksel olarak martıyı andırmaktadır. Ancak martıdan çok daha büyük, boynu daha uzun gagası daha büyüktür. Albatros kuşu genel olarak beyaz renklidir. Ancak sadece kanadı siyahtır. Albatros kuşunun nadir de olsa gri renkli ve kahve renkli olanları da bulunmaktadır.

Albatros ile ilgili görsel sonucu

Albatros Kuşunun Fiziksel Özellikleri

Albatros kuşu dünya üzerindeki en geniş kanatlı kuş olarak bilinmektedir. Geniş kanatları ve sahip olduğu özel kemik sistemi sayesinde saatlerce gökyüzünde uçabilmektedir. Albatros kuşunun kanat açıklığı 3,5 metreye ulaşabilmektedir. Albatros kuşunun fiziksel anlamda bilinen en belirgin özelliği kanatları ve bu kanatlardaki kemik sistemidir. Albatros kuşu kanatlarında bulunan kemiklerindeki özel bir kitlenme mekanizması sayesinde saatlerce havada durup yere inmeden kilometrelerce rüzgarla birlikte uçabilmektedir. Bu iki özellik albatros kuşunun en dikkat çeken özellikleridir.

Albatros ile ilgili görsel sonucu

Albatros Kuşunun Yaşam Alanı

Albatros kuşu yaşamının hemen hemen %90'ını denizlerde geçirmektedir. Yalnızca üreme dönemlerinde karalara inmek zorunda kalmaktadırlar. Albatros kuşunun genel olarak Antartika buzullarından başlayıp 60. enleme kadar olan alan içerisinde yaşadığı bilinmektedir. Ancak bazı zamanlarda özellikle de üreme dönemlerinde Ekvatora yakın karalarda görülmeleri muhtemeldir. Hatta 1938 yılında ABD'de meydana gelen bir kasırga sonrasında New York kıyılarında dahi bu kuşlara rastlanmıştır. Bu durumdan yola çıkan uzmanlar, albatros kuşunun Kuzey Pasifik'te yaşan türlerinin olabileceğini tespit etmişlerdir.

Albatros ile ilgili görsel sonucu
Albatros Kuşunun Üremesi

Albatros kuşu yaşamının çoğunu denizde geçirip sadece üreme dönemlerinde karaya inen bir kuş türüdür. Albatros kuşunun eşleri birbirlerine son derece saygılıdır. Saatlerce birbirlerine kur yapıp sevgi gösterisinde bulunabilmektedirler. Bu da kanatlarıyla son derece heybetli olan bu kuşların aslında narin ve kibar yanlarını göstermektedir. Dişi albatros kuşu yılda bir kere tek yumurta bırakmaktadır. Bu yumurtanın kuluçka döneminde eşler sırayla kuluçkaya yatmaktadır. Bu değişim 80 gün boyunca sürmektedir. Bu süre sonunda çıkan yavru albatros kuşu yaklaşık olarak 9 ay boyunca anne ve babasının sindirmiş olduğu besinlerle beslenir.



0 Yorum

Yorum Yaz