Dursun Çiçek: TSK'da "Babası namaz kılıyor mu?" diye soruyorlar

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dursun Çiçek: TSK'da "Babası namaz kılıyor mu?" diye soruyorlar
20 Tem 2017 13:48:53

Toplantıda, Türki Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) 'FETÖ' ile mücadele için özel bir istihabarat birimi oluşturulmasına ilişkin "Bu birim askeri okullara alınacak, göreve kabul edileceklerin araştırılacağı birim olarak ortaya çıkıyor. Tabi bize gelen şikayetlerde var. , çocuk harbiyeyi kazanmış, güvenlik soruşturması için muhtara, komşularına gidip 'babası namaz kılar mı, oruç tutar mı, mezhebi nedir' diye soruyor. Bununla ilgili şikayetler geliyor" dedi. 

CHP'li Çiçek, İstanbul'daki sel felaketine ait görüntüleri izleterek "İstanbul'a göçü durdurmazsanız yine İstanbul'un sorunlarını çözemezsiniz. Anadolu istihdam yaratan yatırımları yapmasına davet ediyoruz iktidarı" dedi. 

'Babası namaz kılar mı?' diye soruyorlar

Dursun Çiçek, TSK içinde 'FETÖ' ile mücadele için istihbarat birimleri oluşturulacağına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:  "Daha önce silahlı kuvvetlerde istihbarata karşı koyma birimleri vardı. Bunlar kumpas davalarında etkisiz hale getirildi. Bunun kurumsal hale getirildiğini öğreniyoruz. Okullara alınacak, göreve kabul edileceklerin araştırılacağı birim olarak ortayşa çıkıyor. Tabi bize gelen şikayetlerde var. Çocuk harbiyeyi kazanmış, güvenlik soruşturması için muhtara, komşularına gidip 'babası namaz kılar mı, oruç tutar mı, mezhebi nedir' diye soruyor. Bununla ilgili şikayetler geliyor. " 



0 Yorum

Yorum Yaz