Erdoğan: AB istedi zina yasağını kaldırdık, yanlış yaptık

Avrupa Birliği'nin talepleri doğrultusunda zinayı serbest hale getirdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu adımların yanlış olduğunu belirterek, konunun yeniden ele alınacağını ifade etti.

Erdoğan: AB istedi zina yasağını kaldırdık, yanlış yaptık
20 Şub 2018 15:06:38

Avrupa Birliği'nin talepleri doğrultusunda kaldırılan zina yasağıyla ilgili yanlış bir adım attklarını ifade eden Erdoğan, bu konunun yeniden ele alınmasının çok isabetli olacağını söyledi. Erdoğan AKP grup toplantısının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

Malum şu anda tabi mevcut yasalar içinde idam yok. Ve böyle bir değişikliğin yapılabilmesi için ana muhalefetin de buna destek vermesi gerekir.

İdam ile ilgili konu özellikle terör suçlarıyla ilgili de bizim açımızdan çok büyük önem arz ediyor. Bu konu üzerinde çalışıp gerek terör gerek buna benzer konuşlar, yani bunlar bir anayasal düzenlemeyle gündeme gelebilir.

“ZİNA KONUSUNDA YANLIŞ YAPTIK”

Hatta hatta bu kapsamın dışında zina konusunun da yeniden ele alınmasının çok çok isabetli olacağı düşüncesindeyim. Çünkü bu toplumun manevi değerler noktasında farklı bir konum var. Biz AB sürecinde, bu bir özeleştiridir onu söylemek zorundayım, bu konuda bir yanlışımız oldu ki zina ile ilgili düzenlemeyi de yapmak suretiyle bu tacizler vesaire bunları belki de aynı kapsam içerisinde değerlendirmemiz lazım.

Diğer taraftan tabi idam konusunun terörle ilişkisi önemli. Ama bu çocuk tacizleri bunlar asla bağışlanabilir, görmezden gelinebilir konular değil. Şu anda 6 arkadaşımız çalışmalarını başlattılar. Ve süratle bu konuda bir neticeye varıp ardından da hemen yasal düzenlemesini yapıp bunu parlamentoya taşıyacağız.

İlgili Haber;

Alparslan Kuytul Hocaefendi 2016 yılında söylemişti; İslam'a Uygun Olmalı, Zina Suç Sayılmalı!



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Osmanlı 01 Oca 1970 02:00:00

    Yazıklar olsun birde Osmanlı Devleti diyoruz. .. kanunları bile avrupadan alacak kadar acizsiniz


Yorum Yaz