Erdoğan: Bugün özgürlük kısıtlaması yapılmıyor

Dün Diyarbakır’da konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, iktidara gelir gelmez OHAL’i kaldırdıklarını hatırlatarak, “Bugünkü OHAL ile o zaman uygulanan OHAL’i karıştırmayın” dedi.

Erdoğan: Bugün özgürlük kısıtlaması yapılmıyor
18 Mar 2018 14:47:20

Erdoğan, “Çok çektiniz çok” deyip şöyle devam etti: “Kardeşlerim şimdiden soruyorum. Mart 2019’a hazır mıyız ? Mart yetmez, Kasım 2019’a hazır mıyız ? Durmak yok, yola devam. Gençler lisede, üniversitede bütün kardeşlerimizi kucaklayarak ev ev dolaşmaya var mıyız? Şimdi hedef 2019. Çok çektiniz çok. Şimdi yeni bir Diyarbakır inşaa ediyoruz. Artık siz de bu yeni Diyarbakır’ın ev sahiplerisiniz.”

Geçmişte Diyarbakır’da çok büyük yanlışlar yapıldığını belirten cumhurbaşkanı, sözlerine şöyle devam etti: “Diyarbakır yaşadığı tüm sıkıntıları geride bırakarak aydınlık bir geleceğe doğru Allah’ın izniyle ilerleyecek. Gerçekten Diyarbakır zor günler geçirdi. Birazda bu yüzden terör örgütlerinin cirit attığı bir yer haline geldi. Şiddet düzeninden ne yazık ki böyle bir zulme terk edildi.”

"Hak ve özgürlük alanında hiçbir kısıtlama yapılmıyor"

Erdoğan, 20 aydır devam eden OHAL ile ilgili de konuştu: “AK Parti’yi kurduğumuz günlerde buralara geldiğimizde ‘Bizden ne istersiniz’ diye sorduğumuzda aldığımız ilk cevap ‘OHAL’i kaldırın’ idi. O dönemin OHAL’ini bugünküyle karıştırmayın. O dönemdeki OHAL’de tüm vatandaşlarımızın üzerinde demokrasi kılıcı vardı. İktidara geldiğimizde ilk iş OHAL’i kaldırmak oldu. Bugün OHAL yetkilerinin yüzde 5’i bile kullanılmıyor. Hak ve özgürlük alanında hiçbir kısıtlama yapılmıyor.”



0 Yorum

Yorum Yaz