Erdoğan’dan ABD’ye YPG tepkisi

AK Parti İl Başkanlığı bayramlaşma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Akan her damla kanın hesabını o silahların asıl sahiplerine çıkartacağız" dedi.

Erdoğan’dan ABD’ye YPG tepkisi
26 Haz 2017 14:43:57

AKP İstanbul il başkanlığının bayramlaşma töreninde konuşan Erdoğan, “Türkiye bir yandan terör örgütleriyle savaşırken, diğer yandan diplomatik ayak oyunları ve ekonomik suikastlerle aynı anda mücadele ediyor” dedi.

ABD’nin YPG’ye silah vermesine sert tepki gösteren ve ABD’yi ‘teröre destek’le suçlayan Erdoğan, şöyle devam etti: “Maalesef dost ve müttefik bildiğimiz ülkeler terör örgütleriyle işbirliği yapıyor. Bu silahları daha sonra geri alacaklarını söyleyerek hayati bir yanlış yaptıklarını eninde snunda anlayacaklar. Terör örgütlerine verilen silahlarla dökülen her damla kanın faturasını o silahları verene çıkartacağız.”

‘Destek verenler de bu gerçeği görecek’

Cumhurbaşkanı, ABD’yle müttefiklik ilişkisinin sona erdirilebileceğinin de sinyalini verdi: “Suriye’de seçtiğiniz terör örgütü ile nasul bir geleceğiniz olur mu bilmiyorum ama bizimle bir geleceğiniz olmayacağını bilmelisiniz. Şunu tüm dünya bilmelidir, Suriye’nin kuzeyinde, sınırlarımızda bir terör devleti kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Buna destek verenler de bu gerçeği görecekler.”

‘NATO’nun yeniden gözden geçirilmesi lazım’

 Erdoğan, “Bir tarafta NATO’da beraber olacağız, diğer tarafta terör örgütleriyle beraber hareket edeceğiz. O zaman NATO’nun da yeniden gözden geçirilmesi lazım. Bu adımların hepsi NATO kurallarına aykırıdır” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Erdoğan’ın ziyaretine günler kala YPG’ye ağır silah gönderilmesini öngören kararnameyi imzalamıştı. Silahlar teslim edilmeye başlamıştı.

 



0 Yorum

Yorum Yaz