Erdoğan: Ey Trump, sen bu İsrail'in mi arkasında duruyorsun?

İİT zirvesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu tarihi zirve ile Kudüs'ün sahipsiz olmadığını başta karar alıcı ülkeler olmak üzere tüm dünyaya gösterdik" dedi.

Erdoğan: Ey Trump, sen bu İsrail'in mi arkasında duruyorsun?
13 Ara 2017 16:25:58

İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü İslam Zirvesi Konferansı, 57 ülkenin katılımıyla İstanbul'da yapıldı. Toplantıda Doğu Kudüs, Filistin'in başkenti ilan edildi. İslam ülkeleri ayrıca İsrail'in işgal altındaki kentin Filistin'in başkenti ilan edilmesi için dünyadaki tüm ülkelere çağrıda bulundu.

Zirvede alınan kararın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri ortak basın açıklaması düzenliyor.​

'ABD'NİN ARABULUCULUK YAPMASI DİYE BİR ŞEY SÖZ KONUSU OLAMAZ'

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

  • Bu tarihi zirveyle bir kez daha Kudüs'ün sahipsiz olmadığını tüm dünyaya gösterdiğimize inanıyorum. Arabuluculuk konusu üzerinde durmamız gerekiyor. Gerekirse BM'de bunu gündeme getirmemiz lazım.
  • Bundan böyle taraf olan Amerika'nın artık İsrail-Filistin arasında arabulucuk yapması diye bir şey söz konusu olamaz. Bu süreç artık bitmiştir.
  • Bugüne kadar alınmış birçok Güvenlik Konseyi kararları var. İsrail, bunların hiçbirine uymamıştır. Buna rağmen tezgah hep İsrail'e çalışmıştır.

'DURUŞUMUZU TÜM DÜNYAYA İLAN ETTİK'

  • Duruşumuzu "Kudüs kırmızı çizgimizdir" diyerek tüm dünyaya ilan ettik. Trump'ın ilan ettiği kararın bizim indimizde hiçbir değeri yoktur.

'VENEZUELLA NERE, İSTANBUL NERE'

  • Çok kısa bir sürede organize edilmesine rağmen hamdolsun her açıdan güçlü bir zirve yapılmıştır.
  • Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro teşekkür ediyorum. Venezüela nere, İstanbul nere. Davet ettik sağ olsun geldi.
  • İslam İşbirliği'nin bugünkü zirvesi Amerikan yönetiminin aldığı kararın vehametini göstermesi açısından tarihi mesajdır.
  • Amerikan makamları bu yanlış karardan bir an önce dönmeli.

'EY TRUMP SEN BU İSRAİL'İN Mİ ARKASINDA DURUYORSUN?'

  • Erdoğan: Ey Trump, sen bu İsrail'in mi arkasında duruyorsun? Ama ben artık normal karşılıyorum, durur.


0 Yorum

Yorum Yaz