Erdoğan: İsrail'in şımarıklıklarına tepki göstermek asla antisemitzm değildir

Parlamentolararası Kudüs Platformu İkinci Konferansı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs'ün kırmızı çizgileri olduğunu belirterek, "İsrail son 50 yıldır kasıtlı şekilde Kudüs'teki İslam mirasının izlerini silmeye çalışıyor. Silemeyeceksiniz" dedi ve ekledi: "İsrail'in şımarıklıklarına tepki göstermek asla antisemitzm değildir."

Erdoğan: İsrail'in şımarıklıklarına tepki göstermek asla antisemitzm değildir
15 Ara 2018 09:25:47

İstanbul'da düzenlenen Parlamentolararası Kudüs Platformu İkinci Konferansı'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mücadeleleriyle Kudüs'le beraber insanlığın onuruna da sahip çıkan, işgalciler karşısında Ümmeti Muhammed'in izzetini çiğnetmeyen kahramanlara ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum" diyerek başladı konuşmasına.

"Kudüs davası, yalnızca Filistin'deki bir avuç Müslümanın davası değildir. Bu dava, hepimizin ortak davası, hepimizin ortak meselesidir" diyen Erdoğan, İsrail'e destek veren Avrupa ülkeleri ve ABD'ye tepki gösterdi:

"Holokost nasıl insanlık dışı suçsa Gazze sahilinde top oynayan çocuklara bomba yağdırmak da aynı derecede ağır bir insanlık suçudur… Amerikan yönetimi yanında bazı Avrupa ülkeleri, 2. Dünya Savaşı'nda yaşanan sahnelerin utancıyla İsrail'in işgal politikalarına ses çıkarmıyor."

Konuşmasında Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen Cemal Kaşıkçı cinayeti nedeniyle Suudi Arabistan'ı da eleştiren Erdoğan, "Cemal Kaşıkçı, Başkonsoloslukta ne yazık ki alçakça bir operasyonla şehit edildi. Bunlar dünyayı enayi zannediyor, insanları enayi zannediyor. Yargılayamıyorsanız, suçun işlendiği yer İstanbul olduğu için bunu İstanbul mahkemelerinin uluslararası hukuka göre yargılaması gerekir. Gönderin, biz yargılayalım" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Yüreğimizin yarısı Mekke, geri kalanı da Medine'dir. Bunların üstünde bir tül gibi Kudüs vardır. Kudüs 1.7 milyarlık İslam aleminin namusudur. Kudüs bize Hz. Davud'un, Hz. Süleyman'ın, Hz. Yahya'nın hediyesidir.

— Allah Resulünün Miraç'a yükseldiği bu kutlu şehri, İstanbul'dan, Kahire'den, Bağdat'tan, Mekke ve Medine'den ayırt etmeden seviyoruz. İşte bunun için biz, 'Kudüs kırmızı çizgimizdir' diyoruz.

— İsrail son 50 yıldır kasıtlı şekilde Kudüs'teki İslam izlerini silmeye çalışıyor. Silemeyeceksiniz. Buralara birkaç tane büyükelçilik getirmek suretiyle, başkonsolosluk taşımak suretiyle eğer Kudüs'ün şahs-ı manevisini yok edeceğinizi zannediyorsanız, kendinizi aldatıyorsunuz.

'ABD VE BAZI AVRUPA ÜLKELERİ İSRAİL'İN İŞGAL POLİTİKALARINA SES ÇIKARMIYOR'

- 1967'deki Filistin haritasıyla 2018 haritasını karşılaştırmak kültürel soykırımı ortaya koyacaktır. İsrail'in işgal faaliyetlerini bu denli pervasızca yapabilmesinin en önemli sebebi, bazı BM Güvenlik Konseyi üyelerinden aldığı destektir.

— İsrail'in şımarıklıklarına tepki göstermek asla antisemitizm değildir. Holokost nasıl insanlık dışı suçsa Gazze sahilinde top oynayan çocuklara bomba yağdırmak da aynı derecede ağır bir insanlık suçudur.

— Amerikan yönetimi yanında bazı Avrupa ülkeleri, 2. Dünya Savaş'ında yaşanan sahnelerin utancıyla İsrail'in işgal politikalarına ses çıkarmıyor.

'KAŞIKÇI CİNAYETİ ZANLILARINI YARGILAYAMIYORSANIZ GÖNDERİN BİZ YARGILAYALIM'

— Cemal Kaşıkçı, Başkonsolosluk'ta ne yazık ki alçakça bir operasyonla şehit edildi. Bizi Suudi Arabistan'dan aradılar, babaya ve oğluna her şeyi anlattık.

 

- Kral bana '18 kişiyi tutukladık' dedi, sayı 22'ye çekti. Tutuklamak çıkış yolu değil. Cezası bunların ne oldu? Geçen gün dışişleri bakanları açıklama yaptı, vatandaşımızı Türkiye'ye göndermeyiz diye. Aynı zat şu ifadeyi de kullandı. Yerli işbirlikçilerle bu iş yapıldı. Konuşmamda sordum, kimdir o işbirlikçiler? Açıklayamadılar ve sonra inkar ettiler. Veliaht Prens dedi ki, Kaşıkçı başkonsolosluktan çıktı.

— Bunlar dünyayı enayi zannediyor, insanları enayi zannediyor. Bu millet enayi değil, hesabı sormasını bilir. Yargılayamıyorsanız, suçun işlendiği yer İstanbul olduğu için bunu İstanbul mahkemelerinin uluslararası hukuka göre yargılaması gerekir. Gönderin, biz yargılayalım.

— Suudi Arabistan belgeleri dinlemek istedi ama bir de almak istedi. Dinletiriz, gösteririz ama vermeyiz. Verelim de ondan sonra bunları yok mu edeceksiniz?

'AMERİKAN SENATOSU SUUDİ YÖNETİMİNİ SUÇLUYOR, İŞ ARTIK BELLİ BİR YERE GELDİ'

- Şimdi Amerikan Senatosu ne diyor? Suudi yönetimini şimdi suçluyor. İşte en son Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Haley, ne dedi, —isim vererek hem de söylüyor- 'Bu işin faili odur'. Buyur. İş artık belli bir yere geldi. Daha birçok şeyler çıkacak, buradan çok şeyler çıkar. Artık insanlık bunlara tahammül edemez.

— Almanya, Fransa, Kanada hepsine kim istiyorsa dinlettik. Kendi istihbarat şefi bile 'bu bir felaket, bu adam uyuşturulmuş' diyor. Adam açık açık 'ben kesmesini iyi bilirim' diyor. Çünkü bir morg mensubu, üst düzey asker. Bunların hepsi kayıtlarda var. Eninde sonunda denilen yere geldiler. ABD Senatosu Suudi yönetimini şimdi suçluyor.

— Şii, Sünni ayrımı üzerinden alevlendirilmeye çalışılan bölgesel çatışmaların kazananı asla Müslümanlar olmayacaktır. Böyle bir tabloda ceplerini dolduracak olanlar yine Batılı silah şirketleridir, petrol firmalarıdır.

'ORTADOĞU'DA ÇATIŞMALAR ARTTIKÇA BATILI DEVLETLERİN SİLAH SATIŞLARI DA ARTIYOR'

— Ortadoğu'da çatışmalar arttıkça, Batılı devletlerin silah satışları da artıyor. Müslüman Müslümanla uğraştıkça, Filistin'de işgal, Arakan'da zulüm, Somali'de açlık katlanarak devam ediyor.

— Dostlarının gösterdiği çabanın netice verebilmesi için Filistinlilerin de kendi aralarındaki tefrikaya son vermesi gerekiyor. Filistinli kardeşlerime özellikle sesleniyorum; aranızdaki ayrılığa son vermeniz gerekiyor. Hiçbir baskı ve zulüm, Kudüs'ün kurtuluşuna mani olamayacaktır.



0 Yorum

Yorum Yaz