Erdoğan: İtirafçı diye ortaya çıkanlar doğru konuşmuyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan darbe girişimiyle ilgili devam eden soruşturmalar kapsamında itirafçı olanlar hakkında "Şu anda içeride olanlardan çok iyi tanıdıklarım var, itirafçı namıyla ortaya çıkıyorlar. Fakat ben söyleyeyim, bunlar doğru konuşmuyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: İtirafçı diye ortaya çıkanlar doğru konuşmuyor
18 Oca 2017 14:46:54

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan darbe girişimiyle ilgili devam eden soruşturmalar kapsamında itirafçı olanlar hakkında yargı üyelerine seslendi. "Şu anda içeride olanlardan çok iyi tanıdıklarım var, itirafçı namıya ortaya çıkıyorlar. Fakat ben söyleyeyim, bunlar doğru konuşmuyor. İtirafçı diye ortaya çıkarken bunlar gayet iyi aldatmacayı oynuyorlar" diye konuşan Erdoğan, "En tehlikeli olan bu. Bunların bir kısmıyla başa baş görüştüğüm oldu başbakanlığım döneminde. İtirafçı olduğunda söyledikleriyle bana o zaman söyledikleri tamamen farklı. Bu oyuna asla gelmemek lazım" dedi.

Beştepe'de konuşan Erdoğan'ın açıklaması şöyle:

"Ülkemize yönelik saldırılar ne kadar alçakça olursa olsun bizim buna verdiğimiz mücadele hep hukuk devleti sınırları içerisinde olmuştur. Şu anda içeride olanlardan çok iyi tanıdıklarım var, itirafçı namıya ortaya çıkıyorlar. Fakat ben söyleyeyim, bunlar doğru konuşmuyor. İtirafçı diye ortaya çıkarken bunlar gayet iyi aldatmacayı oynuyorlar. En tehlikeli olan bu. Bunların bir kısmıyla başa baş görüştüğüm oldu başbakanlığım döneminde. İtirafçı olduğunda söyledikleriyle bana o zaman söyledikleri tamamen farklı. Bu oyuna asla gelmemek lazım.

"Bizim hiç kimseden çekinmemize gerek yok. Çünkü adalet terazisi sizin ellerinizdedir. Adalet terazisini ellerinde tutanlar, yer yüzündeki gücü ellerinde tutanlardır. Tüm halkımızın beklentisi de bu teraziden çıkacak neticelerdir. 15 Temmuz sonrasında FETÖ mensuplarının tasfiyesi iş yükleyi fevkalede artan hakim ve savcılarımız gece gündüz çalışarak adalet sisteminin işlemesini sağlamıştır, ayrıca kutluyorum. 15 Temmuz sonrasında yargı ve emniyette gördüğümüz üzere FETÖ'cülerin tasfiyesi işleri zorlaştırmak bir yana, kolaylaştırmış ve sürdürülebilir olmasını mümkün kılmıştır.  Emniyette FETÖ'den dolayı ortaya çıkan bir mağduriyet hiç görmedim, duymadım. Reina saldırganının 17 günde bunları yakalamış olmalarını Türk polisinin ne denli ufku olduğunu, güçlü olduğunu göstermesi açısından da çok önemsiyorum.

Erdoğan daha önceki açıklamalarında 'At izi it izine karıştı' diyerek FETÖ mağduru olduğunu söylemişti.

Etiketler:   Beştepe


0 Yorum

Yorum Yaz