Erdoğan: Kimse benim adıma racon kesemez

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Unutmayın, İstanbul'da teklersek, Türkiye'de tökezleriz' dedi. Erdoğan son dönemde sosyal medya ve köşe yazılarında kendisi adına konuşanlar içinse, "Kimse benim adıma racon kesemez, bir racon kesilecekse ben keserim" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Kimse benim adıma racon kesemez
20 Ağu 2017 18:32:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

İstanbul'da teklersek Türkiye'de tökezleriz İstanbul'da metal yorgunluğu olursa Türkiye paslanırız. İstabul'da kıpırdanırsak Türkiye'de şahlanırız. İstanbul'u sağlam tutarsak, Türkiye'de de, dünyada da bizi yıkacak bir güç tanımıyorum.

İstanbul'un büyüklüğünü anlamayan, sevmeyen AK Parti'ye veya İstanbul'a hizmet edemez.

Bir yerde eksiğimiz var demek ki

Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde İstanbul'da, küsuratları konuşmayacağım, yüzde 48'le büyükşehir belediye başkanlığı seçimini aldık. Ardından halk oylamasında malum İstanbul yüzde 48,65 oyla neticeyi verdi. Tabii biz İstanbul'u böyle görmek istemiyoruz. İstanbul, Türkiye ortalamasının altına düştüğü an, buna yanarız, buna üzülürüz. İstanbul, Türkiye ortalamasının altına düşmemeli, onun üstüne olmalı. Üstünde olduğu anda birçok şey değişir. Öyleyse bir yerde yanlışımız bir yerde eksiğimiz var. Bu bir davadır alışılmış bir parti değildir.

Bize ne oluyor ki afra tafra yapıyoruz?

Kardeşim bize kibir gurur yakışır mı? Soruyorum Allah aşkına. Gurur Allah'a yakışır bize değil o onundur. Bize ne oluyor ki afra tafra yapıyoruz bize ne oluyor ki koltuklardan güç alma gayreti içerisine giriyoruz. Kibir bize yakışmaz. İdeal siyasetçi oturduğu koltuktan güç alan değil o koltuğa güç katandır. İstanbul'daki oy oranımızın Türkiye ortalamasının üzerine çıkması şart

Gerçekleştirdiğimiz değişim asla tasfiye değildir

Hareketleniyoruz hareketleneceğiz. Gidilmedik il bırakmayacağız. İstanbul'da da çalınmadık kapı bırakmayacağız. Bölgesel ve küresel güç olma yolunda ilerleyen Türkiye'nin değişime ihtiyacı var. Bunu gerçekleştirecek olan bizleriz. Kongre sürecimizde gerçekleştireceğimiz değişim asla tasfiye değil. Bizim siyasi anlayışımızda vefa çok önemlidir. Kongre sürecimizde gerçekleştireceğimiz değişim, kendimizi tazelemenin yanında bu vasfımızı da güçlendirmemize vesile olacak.

Racon kesilecekse kendim keserim

Partimiz içinde kesinlikle arzu ve tasvip etmediğim tartışmalara şahit oluyorum. Kimi köşe yazarları üzerinden başlatılan bu tartışmalarda kimilerinin şahsım adına adeta racon kestiği anlaşılıyor. Benim milletimle, partimle paylaşacağım düşüncem, teklifim varsa bunun yolları bellidir. Kimsenin racon kesmesine de ihtiyacım yoktur. Racon kesilecekse bu raconu bizzat kendim keserim, bu da böyle biline.

"Eğer racon kesilecekse bizzat kendim keserim!" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Genellikle sosyal medya hesapları ve bazı yazarların zaman zaman adeta şahsımın adına racon kestiği görülüyor. Benim partimle, milletimle paylaşacağım bir düşüncem varsa bunun yolları bellidir. Kimsenin racon kesmesine de ihtiyacım yoktur. Eğer racon kesilecekse bu raconu da bizzat kendim keserim" dedi.


0 Yorum

Yorum Yaz