Erdoğan toplu ayet okuyan AKP’li gençleri uyardı: Camide miyiz, siyasi toplantıda mı?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Giresun il kongresinde yaptığı konuşmada hep bir ağızdan ayet okumaya başlayan AKP gençlik kolları üyelerini uyardı: “Nerede ne okuyacağımızı bilelim. Türbede miyiz, camidemiyiz yoksa siyasi toplantıda mıyız?”

Erdoğan toplu ayet okuyan AKP’li gençleri uyardı: Camide miyiz, siyasi toplantıda mı?
25 Mar 2018 21:30:19

Cumhurbaşkanı, yaptığı konuşmada Afrin’e yönelik Zeytin Dalı operasyonundan bahsederken şöyle dedi: “Gece gündüz koşturacak, ülkemizi her açıdan layık olan seviyeye getireceğiz. Afrin harekatıyla artık bir diriliş hamlesinin içerisine girildi. Buna diriliş muştusu da diyebiliriz. Buna var mıyız? Yeniden bu diriliş hamlesi ile 2019’un mart yerel seçimlerini, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, parlamento seçimlerine hazır mıyız? Hiçbir zaman rakiplerimizin zayıflığından güç alarak hedefini belirleyen bir siyasi hareket olmadık.” 

Ali İmran suresini okudular

Erdoğan konuşmasında “Afrin’de 3 bin 747 terörist etkisiz hale getirildi” dediği sırada salondaki partili gençler Ali İmran Suresi’ni 12’nci ayetten itibaren topluca okumaya başladı. Partilileri kısa süre dinleyen Erdoğan “Gençler… gençler…”diyerek sözlerini kesti.

‘Ayeti okuyamayanları da katacağız”

Erdoğan şöyle devam etti: “Onları siz bana bırakın. Bunları inşallah kabristanlarda okuyun. Ama siyasi bir toplantıda bunları bize bırakın. Nerde neyi okuyacağımızı iyi bilelim. Bize eyvallah. Siz onları bize bırakacaksınız. Tamam mı? Buralara nasıl geldiğimizi de iyi bilelim. Türbede miyiz, camide miyiz, bunları ayıracağız. Yoksa bir siyasi toplantıda mıyız? Bunu da ayıracağız. Unutmayın biz bu milletin tümünü kucaklayacağız. Hepsini istisnasız. Benim gencim gayet güzel ayet okuyor ama ayeti okuyamayanlar da var. Onları da katacağız. Onları da buraya alalım.”

Daha evvelde Erdoğan'ın, konuşması sırasında bir grup tekbir getirmişti. Erdoğan bunun üzerine "Biz siyasi partiyiz. Biz siyasi parti olarak da özellikle yani tekbir... Bunlarla cenazede yürür gibi bu tür toplantılarda yürümeyelim. Onu oralara saklayalım. Tabi ki tekbir bizim her şeyimiz. Ama neyi nerede değerlendireceğimizi de çok iyi bilelim. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi?" diye konuşmuştu.

İlgili Haber;

Erdoğan: İslam'ı 14 asır öncesi hükümleri ile bugün uygulayamazsınız


1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Ömer Akın 01 Oca 1970 02:00:00

    Allah ıslah etsin, ne hale geldiler bu kitap hükmetmek için gönderildi sn Erdoğan kabirde, türbede okunmak için değil.


Yorum Yaz