Erdoğan: Yeni Zelanda hesabını sormazsa biz sormasını biliriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eski terminal alanından düzenlenen Ereğli mitinginde konuştu. Yeni Zelanda'da yaşanan cami katliamına tepki gösteren Erdoğan, "Bunun hesabını Yeni Zelanda sormazsa öyle ya da böyle biz bunun hesabını sormasını biliriz. Yasalarında 15 yıldan fazla hapis cezası yokmuş. 50 Müslümanı katledecek sizin yasalarınızda böyle bir madde yokmuş. İnsan canı ne kadar ucuz ya" dedi.

Erdoğan: Yeni Zelanda hesabını sormazsa biz sormasını biliriz
19 Mar 2019 12:30:41

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Bölücü örgütün emrindeki parti oynanan oyunu ifşa edip bunları sıkmaya başlayınca bunlar da kendi tabanlarını sıkmaya başlıyor. Artık bu bukalemun siyasetinin sonu gelmiştir. 

Bunlar bu işi çözemeyeceklerini anlayınca konuyu sulandırmaya çalışıyorlar. Onlar ne kadar gizlemeye çalışsalar da elin oğlu çıkıyor ta Yeni Zelanda’da medeniyetimize olan düşmanlığını en kanlı şekilde ortaya seriyor. Silahına yazdığı isimlere, tarihine dikkat ettiniz değil mi… 

İslam dünyasından kaynaklanan terör.. Kim diyor bunu? Bay Kemal.. Bu ırkçı senatörden senin ne farkın var Bay Kemal? Allah aşkına söylüyorum CHP’ye gönül veren kardeşlerim bu adamın peşinden daha ne kadar gideceksin? Bir Müslüman kalkıp da İslam dünyasını terörün kaynağı olarak nasıl ifade eder? 31 Mart bu adamların kullandıkları ifadeler nedeniyle beka meselesidir. YPG bize zarar vermez diyor. Kim diyor bunu? Bay Kemal… 

Anadolu Yakasında duracakmışız, Avrupa yakasında da duramazmışız. Sen kimsin ya. Terbiyesiz, ahlaksız sen kimsin ya. 50 kardeşimizi alçakça öldürdün. Bunun hesabını vereceksin. Yeni Zelanda sormazsa öyle veya böyle biz bunun da hesabını sormasını biliriz. Yasalarında 15 yıldan fazla hapis cezası yokmuş. 

50 Müslümanı katledecek, sizin yasalarınızda böyle bir madde yokmuş. İnsan canı ne kadar ucuz ya… 

Biz bir yanlış yaptık, idamı kaldırdık. Bana göre yanlış yaptık. Niye? 15 Temmuz gecesi 251 vatandaşımızı, askerimi, polisimi şehit edenleri; ağırlaştırılmış da olsa müebbet de olsa cezaevinde onları beslemek bile bana ağır geliyor. Eğer bizim parlamentomuz böyle bir karar alırsa ben bunu onaylarım. Yeni Zelanda parlamentosu bu adamla ilgili vermiyorsa ben de bunu onlarla sürekli tartışırım. Gereğinin yapılması gerekir.

Buraya niye geldiniz, ne işiniz vardı. Bizim sizinle alıp veremediğimiz yoktu ki. Biz Müslümanız onlar da Hristiyan. Sınırlarımızın dibinde terör koridorları oluşturmaya çalışanların amaçları da aynı. 

Bu işleri hafife alanlar Paris’te terör duruyor mu? Durmuyor. İngiltere’de, Hollanda’da? Durmuyor. Samimi olmadıkları için bedel ödüyorlar. Daha çok bedel öderler.

Şurada bir İsrail, Filistin’de döktüğü kanın hesabını yaptılar mı? İşgal ede ede artık Filistinlileri ufacık yere sıkıştırdılar. Bundan sonra hiçbir oyun bizi vatanımızdan vazgeçiremez.

Kimse ezanımıza da bayrağımıza da el uzatamaz. Gereğini anında yaparız. Gabar’da Cudi’de Kandil’de yaptık mı? Bay Kemal ne dersen de bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Afrin’De gereken dersi aldılar, Cerablus’ta gereken dersi aldılar. 



0 Yorum

Yorum Yaz