Erdoğan'a bir şok da Burhan Kuzu'dan

Burhan Kuzu, Başkanlık Sistemi'ni anlatan kitabında 'Başkan'ın Meclis'i fesih yetkisi varsa o başkanlık değil başkancıl sistem' olur yazmasına rağmen, sosyal medyada attığı tweet'i olay oldu.

Erdoğan'a bir şok da Burhan Kuzu'dan
29 Mar 2017 16:20:45

Burhan Kuzu, Başkanlık Sistemi'ni anlatan kitabında ‘Nitekim, Kuzey Amerikla'daki Başkanlık Sistemini ülkelerine taşımak isteyen Güney Amerika ülkeleri, temel ilkeleri değiştirdiklerinden başarılı olamamamışlardı. Örneğin Başkana kanun hazırlama imkanı verilmiş ve gerektiğinde parlamentoyu dağıtma yetkisi tanınmıştır. Böyle bir sisteme Başkanlık Sistemi denilemez. Bu nedenle burada uygulanan sisteme “Başkancıl Sistemler” denilmektedir.’ yazmasına rağmen, attığı tweet'i sosyal medyada olay oldu.

Burhan Kuzu ‘Başkan’ın Meclis’i fesih yetkisi var’ diyor
Burhan Kuzu, Aykut Erdoğdu’ya ‘Bizim getirdiğimiz sistemde hem Başkanın fesih yetkisi hem de Meclis’in Başkanı seçime götürme yetkisi var. Yani bir denge var.’  diyerek cevap verdi.

krj3   ERDOĞAN ‘İSTİFA EDERİM' DEMİŞTİ
Erdoğan, “Cumhurbaşkanının Meclisi fesih yetkisi yok. Ey Kılıçdaroğlu, şu hazırladığımız yasal düzenleme içerisinde çık böyle bir şey varsa bunu ispat et, ben cumhurbaşkanlığından istifa edeceğim.” Demişti.


0 Yorum

Yorum Yaz