Erdoğan'a Hilafet ve Laiklik Soruldu

Recep Tayyip Erdoğan'a 'İslam ve laiklik kavramını güzel birleştiriyorsunuz, bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir?' sorusuna "Yani ben bu bağ kurmayı niye bu kadar İslam dünyası geciktirdi onu anlamakta zorlanıyorum. Biz partimizi kurduğumuz zaman laikliğin tanımını getirdik." ifadelerini kullandı. Hilafet ile alakalı olarak Erdoğan, 'böyle bir derdimiz yok' dedi.

Erdoğan'a Hilafet ve Laiklik Soruldu
19 Şub 2017 09:12:56

Erdoğan’ın mülakatında laiklik ve Hilafet hakkındaki açıklamaları şöyle:

Siz İslam ile laiklik kavramını güzel birleştirebiliyorsunuz. Bu konuda Arap dünyasına tavsiyeniz nedir?

Erdoğan: Yani ben bu bağ kurmayı niye bu kadar İslam dünyası geciktirdi onu anlamakta zorlanıyorum. Biz partimizi kurduğumuz zaman laikliğin tanımını getirdik. 

MISIR'DA YAPTIĞI LAİKLİK ÇAĞRISINI HATIRLATTI

Sayın Mursi, Mısır’da iş başındayken Mısır’a yaptığım ziyarette Kahire’deki Opera Binasında bir konferans verdim. Bu konferansta o akşam laikliği anlattım ve İslam’la ilişkisini anlattım. Peki, neydi bizim kurduğumuz partimizdeki laiklik tanımı? Bir defa kişiler laik olmaz, devlet laik olur. Laiklikte devlet, her inanç grubuna eşit mesafededir, her inanç grubunun inancını yaşamasını teminat altına alır. Bunun İslam’a ters olan bir yanı var mı? Yok. Ama bunu hala farklı yerlere çekenler var. Tabii farklı anlayışlar da var: Bir Kara Avrupa’sındaki laiklik anlayışı var, Anglosakson ülkelerdeki laiklik anlayışı var, bunların hepsi birbirinden farklı. Ama bizim şu andaki getirdiğimiz, ülkemizdeki kurucusu olduğum partime ait laiklik anlayışı tüm bunlardan daha da farklı.”

Hilafetin geri getirilmesi gibi bir hayaliniz ya da isteğiniz var mı?

Erdoğan: Artık dünya bir değişim-dönüşümün içerisinde. Bu değişim-dönüşüm içerisinde bizler zaten hangi sistemi getirmek istediğimizi, hangi şu anda nasıl bir dönüşümün olması gerektiğini bugüne kadar anlattık. 

'HİLAFET DERDİMİZ YOK' DEDİ

Şu anda mesela Türkiye bir referanduma gidiyor. Bu, cumhurbaşkanlığı sistemi referandumu. Bu cumhurbaşkanlığı sistemi seçiminde, sorduğunuz sorudaki türden bir şey kesinlikle yer almıyor. Yani şu anda Türkiye’nin öyle bir hilafet derdi, bir hilafet meselesi ya da benzeri bir şey söz konusu değil.”



4 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    ömer nam 03 Mar 2017 12:45:00

    selamün aleyküm bu haberin videosunu nerde bulabilirim.?

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    AHMED KILICKAYA 01 Oca 1970 02:00:00

    LAİK SİSTEM MÜSLÜMANLAR İÇİN GÜVENCE DEĞİLDİR BİLAKİS TAĞUTTUR– ZULÜMDÜR – ZULÜMATTIR – KÜFÜRDÜR FISKTIR – FİTNEDİR – FESATTIR MÜSLÜMANLAR LAİK SİSTEME İNANMAK / GÜVENMEK VE BENİMSEMEK İLE DEĞİL ONU İNKAR EDİP HAYATLARINDAN SÖKÜP ATMAK İLE EMROLUNMUŞLARDIR

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Ali Gezer 01 Oca 1970 02:00:00

    Erdoğan hilafet sorusuna derdim değil desede, Hilafet gizli planları arasında.çok sinsi siyaset yapıyor. Yaptığı icraatları iyi takip etmek lazım

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Özer 01 Oca 1970 02:00:00

    Bi kac yil once sorsaydin baskanlik gibi bi derdimiz yok derdi ama goruyoruz adam sag gosterip sol cakiyor cok cok sinsi siyaset yapiyor


Yorum Yaz