Erdoğan'dan ABD'ye Menbiç çıkışı: Varsa cesareti olan buyursun, hodri meydan diyoruz

ABD'nin Menbiç'te bulunmaya hakkı olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, Münbiç başta olmak üzere sınırları boyunca kendisine saldırmak üzere hazır bekleyen terörist tehdidi tamamen ortadan kalkana kadar durmayacaktır. Hep söylüyorum, biz bu yola baş koyduk. Varsa cesareti olan buyursun, hodri meydan diyoruz" ifadesini kullandı.

Erdoğan'dan ABD'ye Menbiç çıkışı: Varsa cesareti olan buyursun, hodri meydan diyoruz
21 Mar 2018 20:54:09

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21 Mart'ın Nevruz günü olduğunu belirterek, "Biz PKK'nın değil inananların kutladığı Nevruz'u kutluyoruz. Farklı anlamlar yükleyenler var, biz ne anlam yüklüyoruz ona bakalım" diye konuştu.

ABD'den gelen Türkiye karşıtı açıklamalara tepki gösteren Erdoğan, "Sayın Trump'ın bunlara ayar vermesi lazım" dedi.

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde 'Milletimizle Birlikte Daha Yeşil Türkiye Buluşması'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'IRAK PKK'YI TEMİZLEMEZSE BİZ TEMİZLERİZ'

Irak Merkezi Yönetimi PKK'yı temizlemezse Sincar'da onları biz temizleriz. İki gün içerisinde Sincar'da 38 tane PKK'lıyı etkisiz hale getirdik. Bu devam ederse daha ileri gideriz.

Defalarca ilan ettiğimiz operasyonlarımızın bundan sonraki hedefleri konusunda ileri geri konuşuyorlar. Münbiç'ten çıkmayacaklarmış (ABD). Sizin orada bulunmaya hakkınız yok. 11 bin kilometreden kalkıp buraya niye geliyorsun? Bu topraklar senin mi? 

Oranın gerçek halkı Araplardır. Obama'nın kendisine söyledim, bunları buradan çıkar diye. Stratejik ortak olarak bunları Fırat'ın doğusuna gönderelim dedik. Aynısını Sayın Trump'a söyledim, o da göndermedi. DEAŞ'ın bir faliyetinin kalmadığını söylediler. Peki siz neden duruyorsunuz orada? Yarısında siz, yarısında biz olalım dediler. Ne siz olun ne biz olalım, buranın sahibi kimse o olsun dedim. Biz adil bir yönetim istiyoruz. Biz hiçbir yere işgal için gitmedik. Sadece istikrar için gittik. Sadece teröristleri kovmak için gittik.

'RUSYA İLE BÖYLE BİR ŞEYE GİREMEZ, 3. DÜNYA SAVAŞI PATLAK VERİR'

911 kilometre sınırımız var. 350 kilometre de Irak sınırı var. Bu silahlar buraya niye geliyor? Demek ki sınırın ötesinde Türkiye var. Türkiye veya İran'a karşı kullanacaksın. Rusya ile böyle bir şeye giremez. Girdiği anda 3. Dünya Savaşı patlak verir.

ABD Başkanı Trump'tan ülkemize yönelik politikalardaki bu kafa karşılıklığını giderecek hadsizlik boyutuna varacak açıklamaların önünü kesecek bir tavır ortaya koymasını bekliyoruz. Trump adına konuşanlar ne dediklerinin farkında değil. Sayın Trump'ın bunlara ayar vermesi lazım. Hele hele Türkiye aleyhine açıklama için sıraya girmiş izlenimi veren sözcülerin gölgesinde biz bu işi sürdüremeyiz.

ABD ile geniş bir zeminde çıkarlarımız bulunduğu bir gerçektir. Paramızla bize silah vermeyen ABD teröristlere ücretsiz silah vermesini izah etmektedir. Ülkemizde bugüne kadar ilişkilerin korunmasına özen gösterdik. Milli güvenliğimiz söz konusu olduğunda tercihimiz bellidir.

'TÜRKİYE DURMAYACAKTIR, BU YOLA BAŞ KOYDUK'

Türkiye, Münbiç başta olmak üzere sınırları boyunca kendisine saldırmak üzere hazır bekleyen terörist tehdidi tamamen ortadan kalkana kadar durmayacaktır. Hep söylüyorum, biz bu yola baş koyduk. Varsa cesareti olan buyursun, hodri meydan diyoruz.



0 Yorum

Yorum Yaz