Erdoğan'dan İşgalci İsrail'e kibar uyarı: Lütfen bu işe müdahale edin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda "Afrika'da Sağlık" başlıklı uluslararası kongrenin gala yemeğinde Mescid-i Aksa'da yaşanan son olaylara ilişkin konuştu.

Erdoğan'dan İşgalci İsrail'e kibar uyarı: Lütfen bu işe müdahale edin
22 Tem 2017 15:36:54

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda "Afrika'da Sağlık" başlıklı uluslararası kongrenin gala yemeğinde açıklamalarda bulundu. Konuşmasının bir bölümünde İsrail'in Mescid-i Aksa'daki saldırılarına değinen Erdoğan; Dün akşam İsrail Cumhurbaşkanı ile görüştüm, 'Bakın yarın cuma. Lütfen bu işe müdahale edin.' dedim.

ONE MİNUTE'TEN LÜTFENE...

Geçtiğimiz yıllarda İsrail'e one minute diyerek rest çeken , siz öldürmeyi iyi bilirsiniz sözleriye çıkış yapan Erdoğan'ın,  o günden bugüne İsrail'in Filistin halkını öldürmeye devam etmesi ve işgal girişimlerinide arttırmasına rağmen son olaylara (olağanüstü) kibar yaklaşımı dikkatleri çekti. Akıllara, "dostuz dediği İsrail'in incinmemesi için mi kibarlaştı?" sorusunu getirdi. 

"Şu anda buyurun, Kudüs'te bugün cuma, Müslümanların kutsal bir günü ve Kudüs polisi, askeri, bütün güvenlik güçleri orada Müslümanların üzerine saldırdılar ve 350'ye yakın yaralı var, aldığım son rakam 3 tane şehidimiz var. Dün akşam İsrail Cumhurbaşkanı ile görüştüm, 'Bakın yarın cuma. Lütfen bu işe müdahale edin.' dedim. 'Biz terörizmle mücadele ediyoruz' dedi. 'Lütfen, bu yaklaşım tarzınız da çok yanlış. Bu insanlar kendi kutsal mabetlerine gidiyorlar ve burası onların cuma namazını kılmak için gittikleri, önemsedikleri bir makam, bir mekan, ibadethane, mabet, ne derseniz deyin, buraya gidiyorlar. Bunlara terörist diyemezsiniz. Biz Türkiye'de bir sinagoga, bir havraya giden Musevi'ye veya Yahudi'ye, asla terörist yakıştırmasını yapmadık. Siz bunu nasıl yaparsınız? Biz bu noktada inancı sebebiyle insanlara bu yakıştırmanın yapılmasını kabul etmiyoruz. Şiddete karşıyız, o ayrı bir konu ama bu insanlar bırakın da rahatlıkla ibadethanelerine gitsinler, ibadetlerini yapsınlar. Kalkıp da metal parmaklıklar arasından onları sokma, oralarda arama, bunlar olacak işler değil' dedim. 'Biz de bu noktada insanların özgürce ibadetini yapmasını istiyoruz ama orada insanlar öldürüldüğü için bu tedbirleri almak zorundayız.' Ne kadar da ısrar ettiysek, 'Elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz' dediler ama Netanyahu ve Cumhurbaşkanıyla aralarındaki benimle yaptığı görüşme de ayrı bir sıkıntı sebebi oldu ve bugün maalesef bugün böyle bir müdahalede bulundular."


0 Yorum

Yorum Yaz