Erdoğan'dan S-400 açıklaması: Geri dönüşümüz asla olamaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, S-400 hava savunma sisteminden vazgeçmenin mümkün olmadığını söyledi.

Erdoğan'dan S-400 açıklaması: Geri dönüşümüz asla olamaz
07 Mar 2019 09:02:54

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, S-400 hava savunma sistemine dair dikkat çekici açıklamalar yaptı.

Katıldığı bir televizyon programından gündeme dair soruları cevaplaya Cumhurbaşkanı Erdoğan, S-400 hava savunma sistemiyle ilgili sorulara da cevap verdi.

S-400'lerden geri dönüşün mümkün olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "S-400 konusunda işi bitirdik, geri dönüşümüz asla olamaz. Ruslarla anlaştık, ortak üretime gireceğiz, belki S-400'den sonra S-500'e gireceğiz." dedi.

Konuya ilişkin NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in S-400 tedarikiyle ilgili "Bu ortaklarımızın en doğal hakkıdır, biz buralarda müdahale edemeyiz." dediğini aktaran Erdoğan, S-400 konusunda taviz verilmesinin mümkün olmadığını belirtti.

S-400 hava savunma sistemlerinden geri dönüş olmayacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya dair şu açıklamayı yaptı:

"S-400 konusunda biz işi bitirdik, o bitmiş bir şey. Onu artık konuşmamızın anlamı yok. Çünkü gerek Sayın Putin ile gerekse Rusya ile biz bu anlaşmayı bitirmiş vaziyetteyiz. Yani kredi şartlarından ortak üretime varıncaya kadar bütün bunlar konuşuldu, anlaşıldı, imzalar atıldı bitti. Şimdi bizim bir geri dönüşümüz asla olamaz. Çünkü bize böyle bir ahlaksızlık yakışmaz, bu ahlaki değildir. Çünkü biz bir anlaşma yaptıysak onun arkasında dururuz. Kimse bizden tükürdüğümüzü yalamamızı beklemesin. Alışılmış liderlerden de değiliz. Bunu da herkesin bilmesi lazım. Kaldı ki biz Patriot olayını bunlardan ne zaman istedik? Obama dönemi. Obama döneminde bu işi halledemediler. Sayın Trump ile de bunları konuştuk. Bu dönemde de maalesef 17 ay oldu, buradan da yine olumlu bir şey çıkmadı. Biz yine onlara dedik ki hala verebiliyorsanız siz de verin bize. Biz şartlar uygunsa, fiyatlar uygunsa, kredi uygunsa, ortak üretime girebileceksek sizle de yaparız. Ama ortak üretim, kredi şartı, teknoloji bunların olması şart. Ben sana vereyim ama anahtar benim elimde olsun, kusura bakma biz böyle bir şeye artık giremeyiz. Bunlar tarih oldu. Şimdi biz Ruslarla anlaştık, ortak üretime gireceğiz. Belki S-400'den sonra S-500'e gireceğiz. Bize S-400'de dayatma yapanlar, niçin Yunanistan'a yapmıyor S-300 için? Niçin Bulgaristan'a yapmıyor S-300 için? Niçin Slovakya'ya yapmıyor S-300 için? Bunlar da aynı zamanda NATO ülkesi, yapın onlara da niye yapmıyorsunuz?"

 


0 Yorum

Yorum Yaz