Erdoğan'dan skandal açılış!

Erdoğan, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile pazar günü restorasyonu tamamlanan Balat'taki "Demir kilise" olarak bilinen Sveti Stefan Kilisesi'nin açılışını yapacak.

Erdoğan'dan skandal açılış!
04 Oca 2018 10:39:03

1898 yılında Haliç kıyısına inşa edilen ve tamamı demirden yapılmış Sveti Stefan Kilisesi'nin restorasyon çalışmalarında sona erdi. Tamamen demirden oluşan ve kalan tek demir kilise olma özelliğini taşıyan Balat'taki Sveti Stefan Kilisesi, 9 yıl önce restorasyon için kapatılmıştı. 7 yıllık süren restorasyon çalışmalarının ardından Aralık ayında tüm eksikliklerinin tamamlanıp 7 Ocak tarihinde resmi açılışının yapılması planlanıyor.

Kilisenin açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, yerel yönetim ile kamu kurum ve kuruşlarından yetkililer başta olmak üzere bine yakın davetlinin katılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 16 milyon liraya malolan restorasyonun finansmanını İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) üstlenirken 1 milyon lirasını Bulgaristan karşıladı.

Erdoğan daha önce de sosyal medyada ve kamuoyunda çok tepki toplayan bir skandala imza atarak meyve suyu fabrikası adı altında Coca Cola fabrikasının açılışını yapmıştı. 

İlgili Haber;

"Cumhurbaşkanı Coca Cola fabrikasının açılışı yaparsa tarihi bir hata yapmış olur"

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz