• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Erdoğan'dan skandal sözler! İslam'ı 14 asır öncesi hükümleri ile bugün uygulayamazsınız

Erdoğan'dan skandal sözler! İslam'ı 14 asır öncesi hükümleri ile bugün uygulayamazsınız

Dünya Kadınlar Günü Programı'nda konuşan Erdoğan, son dönemde açıklamaları çarpıtılan Nureddin Yıldız'a isim vermeden sert dille tepki gösterdi. Erdoğan, İslam'ın hükümleri ile ilgili çok tartışılacak sözler söyledi. Din adına ortaya çıkarak kadınlar hakkında İslam'da yeri olmayan içtihatta bulunan kişileri "marjinaller" olarak nitelendirerek, "İslam'ın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar da aciz bunlar. Siz İslam'ı 14 asır öncesi hükümleri ile bugün uygulayamazsınız" diye konuştu.

Erdoğan'dan skandal sözler! İslam'ı 14 asır öncesi hükümleri ile bugün uygulayamazsınız
08 Mar 2018 18:18:42

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Dünya Kadınlar Günü Programı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı isimlerin kadınlarla ilgili açıklamalarına değinerek, "Bu konuda marjinallari asla dikkate almayız. Din adamı olarak ortaya çıkıp da kadınla ilgili çok farklı açıklamalarda bulunup dinimizde kesinlikle yeri olmayan bazı içtihatta bulunan kişiler ortaya çıkıyor. Anlamak mümkün değil" dedi.

İslam'ın güncellenmesinin gerekliliğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siz İslam'ı 14 asır öncesi hükümleri ile bugün uygulayamazsınız. Beni birçok hocaefendi tefe koyacak o ayrı mesele. Rabbim bizi tefe koymasın." diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde;

"BİRÇOK HOCAEFENDİ BENİ TEFE KOYACAK O AYRI MESELE"

Bu konuda marjinallari asla dikkate almayız. Din adamı olarak ortaya çıkıp da kadınla ilgili çok farklı açıklamalarda bulunup dinimizde kesinlikle yeri olmayan bazı içtihatta bulunan kişiler ortaya çıkıyor. Anlamak mümkün değil. Bunlar ya bu asırda yaşamıyorlar, çok farklı bir dünyada yaşıyorlar. Çünkü İslam'ın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar da aciz bunlar. Siz İslam'ı 14 asır öncesi hükümleri ile bugün uygulayamazsınız. Beni birçok hocaefendi tefe koyacak o ayrı mesele. Rabbim bizi tefe koymasın.

Reklamın iyisi kötüsü olmaz mantığı ile söylenen sözleri biz asla kabul edemeyiz. Tartışmayı dinimizin kavramları ile yürütmek kadınlara değil, inancımıza da dinimize de aykırıdır. Bizim mukaddes kitabımız Kuran'dır. Kuran'a ters değise mesele bitmiştir. Eskiler, yani kudema usulsüzlüğümüz, ululsüzlüğümüzdendir derdi.



0 Yorum

Yorum Yaz