Erdoğan'dan tanzim satış açıklaması

Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, tanzim satışlarla ilgili değerlendirmesinde "Eğer fiyatlarda düşmezlerse bunun arkasından diğer ürünler de gelecek. Ürün yelpazesi genişleyebilir" ifadelerini kullandı. Recep Tayyip Erdoğan, yeni askerlik sisteminin ise 6,9,12 olarak belirlendiğini duyurdu.

Erdoğan'dan tanzim satış açıklaması
16 Şub 2019 09:45:17

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATV-A Haber ortak yayınında gündemi değerlendirdi. Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''(Soçi Zirvesi) Diyebilirim ki bu buluşmamız da gerçekten çok çok verimli, faydalı oldu. En azından Fırat'ın batısında başta şu anda İdlib olmak üzere, tabii bunun dışında Münbiç olmak üzere bunları masaya yatırdık. Cerablus'u, Elbab'ı masaya yatırdık. Fakat aslolan nedir? Münbiç'teki terör örgütlerinin YPG, PYD, bulundukları yeri terk etmesi. Nereden? Münbiç'ten çıkmaları gerekiyor ve bize daha önce verilen sözler gereği Fırat'ın doğusuna kaydırılması gerekiyor."

"(ABD'nin Suriye'den çekilmesi) Sayın Trump'ın özel sektörden gelme olayı çok çok önemli. Zaman geliyor o şirket mantığıyla yönetiyor. Ben o mantığı savunan birisiyim aslında. Ben özel sektör alanını aynı zamanda bilen birisiyim. 40 yıllık siyasette aktif bir ömrüm var. Bir diğer taraftan özel sektörün içerisinde bulundum. Trump yönetimi Suriye'den çekilme noktasında kendi içinden uzak bir görünüm sergiliyor. ABD'nin Suriye'den çekilme kararını takip edeceğimizi hep söylüyoruz. Kendi planlarımız hayata geçirme noktasında kararlıyız. Biz her türlü yardımı yapıyoruz! Elinize dilinize dursun"

"(Yeni askerlik sistemi) Belli bir noktaya tabii gelindi, nihai noktayı henüz koymuş değiliz ancak yeni askerlik sistemi çalışmalarında milletimizin askerlikten bağlarını koparmadan bir sistem oluşturmayı hedefledik. İş belli bir aşamaya geldi. 6-9-12 şeklinde yeni askerlik sistemi belirlenmiş vaziyette. Bunların yanında yedek astsubaylık da gündemde."

"(IMF) CHP yine bunu gündeme getirip duruyor. IMF daha 1-2 sene önce bizden borç istedi."

Tanzim satış yaygınlaşarak devam edecek.
 

(Yeni askerlik sistemi) Askerlikte belli noktaya gelindi. Yeni askerlik sistemi çalışmalarında milletimizin askerlikten bağlarını koparmadan TSK'nın ihtiyacının karşılandığı, bunun yanında yükümlü her vatandaşın askerlik eğitimi kamuoyunda olumlu algı uyandıracak bir sistem oluşturmayı hedefledik. İş belli bir aşamaya geldi. Burada 2,6,9,12 demiştim ama bu 6,9,12 şeklinde belirlenmiş vaziyette. Bunların içerisinde er erbaş durumu sözkonusu. Yedek subaylık aynı şekilde sözkonusu. Bunların yanında yedek astsubaylık da sözkonusu, bunlar olacak. Burada özellikle ihtiyaca göre bazı adımlar atılacak. Bedelli askerlik var, dövizle de var. Döviz neyse karşılığı Türk lirası olacak. 12 ayı yedek subay olarak da gündeme getiriyoruz. Yedek subaylık olayını ciddi manada önemsiyoruz. Yetişmiş insandan TSK'da istifa etmemiz lazım. 12 olarak gözükse de bunun 1 ayı zaten izin olarak geçiyor. Burada 3 ay temel eğitim var. Bunun yanında özellikle ücretler noktasında bu eğitim dönemi, belli bir ücret kendilerine ödenecek. Burada hassas bir şey var. Bedelli ve dövizli. Buradan elde ettiğimiz gelirle er erbaş, astsubay, yedek subay, yedek astsubay, bütün bunların ücretleri belirleme noktasında çalışmalar yapıldı.

'YENİ ASKERLİK DÜZENLEMESİNDE YEDEK ASTSUBAYLIK DA OLACAK'

Personel kaynağı noktasında herhangi bir sıkıntıya girmeyeceğiz. Bedelli askerlikte bu planlamayla geçmiş oluyoruz. Dövizlide aynı şekilde önüne geçmiş oluyoruz. Bu sistem ne üzerine çalışacak? TSK'nın ihtiyacı nedir? Öngörülebilir olmak önemli. Süreklilik ifade edecek bu planlama. Eğitim ve mesleki gelişim ihtiyacı. Özellikle yeni askerlik sistemimizin sistem olarak alt başlıklarını oluşturuyor. Bedelli ve dövizde soru işareti kalmayacak. Sabit fiyat üzerinden gidecek. Şu kadar Avro mu dendi? Onun karşılığında TL ne ise bedelli askerliğe katkısı o olacak. Ama dediğim gibi 6,9,12. Yükümlü er baş er. Yedek subay, yedek astsubay olacak. Bu şekilde yeni düzenlemeyi bitirmiş olacağız.
 

BAZI KÖŞE YAZARLARI SERBEST PİYASA EKONOMİSİ DERSİ VERMEYE KALKIYOR

(Serbest piyasa ekonomisi) Şimdi bize bir operasyon çekmeye kalkıyorlar. Domates, biber, bakliyat ürünleri. Zincir marketlere de açık söyledim. Eğer bu fiyatlar en uygun yere çekilmezse adımlarımızı atarız. Adımı attık. Şu anda bu işe Ankara, İstanbul olarak başladık. Bugün Bursa'da 3 tane açtık. Yarın öbür gün 10'a çıkacak. Ben 30'a kadar çıkartın dedim. Anında fiyatlar yarı yarıya düştü. Zincir marketlerde de fiyatlar ciddi manada düşüş göstermeye başladı. Burada çok ahlaki olmayan bir şey daha var. Bazı köşe yazarları. Onlar da diyorlar ki, 'bu serbest ekonomisine terstir'. Bize serbest piyasa ekonomisini öğretme. Serbest piyasa ekonomisi dediğin olay, günlük, haftalık ürünler için geçerli değildir. Beyaz eşya, otomobilde geçerlidir.

(Tanzim satış) Seçim sonrası... Bu iş düzeldi düzeldi. Düzelmediği taktirde biz TESCOM ve TESK ile ilgili bakanlıklarımız oturacaklar, konuşacaklar. Bunu çok daha yaygın bir şekilde yapılacak. Bakkallara, küçük marketlere varıncaya kadar onlarla da bunu konuşup bu adımları atarak çok daha geniş bir satış alanı kurmuş olacağız. Bu marketleri ciddi manada rahatsız edecek. Eğer fiyatlarda düşmezlerse bunun arkasından diğer ürünler de gelecek. Ürün yelpazesi genişleyebilir.

Bizim bu alanlarda bulunmak gibi bir derdimiz yok. Baktık ki her şey yerli yerine oturdu, biz hemen çekiliriz. Bizim kalmak gibi bir derdimiz yok. Bizim işimiz başımızdan aşkın. Siyasete girerken 'bizim işimiz ticaret değil.' dedik. Bu konuda da zincir marketler ve diğerleri insaflı hareketli edecekler. Biz hangisinin ne kadar kazandığını biliyoruz.

Olay sadece 31 Mart seçimleriyle ilgili değildir. Olumlu bir şekilde devam ederse ne ala biz çekiliriz, ama devam etmezse biz önemli 2 kuruluş ile masaya oturur planlamamızı yaparız. Ona göre devam ederiz. Ve ürün çeşitleriyle birlikte.



0 Yorum

Yorum Yaz