Erdoğan'ın Trump'tan beklentisi

Erdoğan'ın ve AKP hükümetinin Trump'tan en büyük beklentisi Fetullah Gülen'in iadesini gerçekleştirmesi ve firari olanları iade etmesi.

Erdoğan'ın Trump'tan beklentisi
10 Oca 2017 09:40:55

ERDOĞAN: MÜTTEFİKİMİZ ABD'Yİ YANIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dünkü konuşmasında yine Trump’ı işaret etmişti. 9. Büyükelçiler Konferansı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “DEAŞ, FETÖ ve bölücü örgütlerden gelen tehditlere karşı müttefikimiz Amerika Birleşik Devletleri'ni kararlı, güçlü ve tereddütsüz bir biçimde yanımızda görmek istiyoruz. Yeni Başkan Trump'ın 20 Ocak'ta görevi almasıyla özellikle birlikte karşılıklı diyaloğu hızlandıracağımıza inanıyorum. Bilhassa bölgesel konularda Sayın Trump ile anlayış birliğine vararak kısa zamanda mesafe katedeceğimize inanıyorum” demişti.

ÇAVUŞOĞLU: TRUMP, ESKİ YÖNETİMİN HATALARINA DEVAM ETMEZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Cumhurbaşkanı Erdoğan’la aynı konferansta konuşarak Trump’a dikkat çekmişti. Bakan Çavuşoğlu, "Trump yönetiminin, eski yönetimin yaptığı hatalara devam edeceğine inanmıyorum. ABD'den Fetullah Gülen'in iade edilmesini ve terör örgütü YPG ile işbirliğine son vermesini bekliyoruz" demişti.

 



0 Yorum

Yorum Yaz