Ertelenen Mahkeme Sonrası Alparslan Hoca’nın Avukatından İlk Açıklama

Alparslan Kuytul Hoca’nın bugün Adana Bölge Adliyesinde 8 Kasım'da tahliye alıp 10 Ocak'a ertelenen terör davası 2. kez ertelendi. Ardından adliye binası önünde avukatı açıklama yaptı.

Ertelenen Mahkeme Sonrası Alparslan Hoca’nın Avukatından İlk Açıklama
10 Oca 2019 14:22:36

Alparslan Kuytul Hoca'nın tutuklu yargılandığı iki dosyadan biri olan ‘terör propagandası’ suçlamasının 11. Ağır ceza mahkemesinde görülen ikinci duruşmasında mahkeme heyeti duruşmayı 4 Nisan 2019 tarihine erteledi. 

Adliye önünde konuşma yapan Avukat Adem Tural şu açıklamalarda bulundu:

MAHKEME 4 NİSAN TARİHİNE ERTELENDİ

 Öncelikle bugün Alparslan Kuytul Hocanın 2 farklı duruşması vardı. Duruşmanın biri sabah saat 9:00 da gerçekleşti. Bu kalemi kırılmıştır meselesinden dolayı Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla açılan davaydı. Diğer dava ise 30 Ocak operasyonuyla beraber gözaltına alındığı ve tutuklandığı  Terör örgütüne yardım ve terör örgütü propagandası yapmak iddialarından dolayı açılan dava. 11. Ağır ceza mahkemesinde saat 13:30 da başlayan duruşma, savcı mütalaasını hazırlamadığı için süre talep etmesinden dolayı 4 Nisan tarihine ertelendi.

CUMHURBAŞKANINA HAKARET DAVASINDAN ALPARSLAN KUYTUL HOCA BERAAT ETTİ

Ancak hayırlı bir haberimiz var. Sabah, Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla görülen davadan Alparslan Kuytul Hoca beraat etti. Bu beraat kararı Alparslan Hocanın 3. beraat kararı. Daha önce halkı kin ve düşmanlığa tahrik iddiasıyla atılan davadan beraat etmiş ve bu beraat kararı da istiraf mahkemesinde kesinleşmişti. Ayrıca İstanbul Asli Ceza Mahkemesi’nde Başbakan Binali Yıldırım’a hakaret iddiasıyla atılan davadan da Alparslan Kuytul Hoca beraat etmiş ve o beraat kararı da kesinleşmişti. Şimdi Cumhurbaşkanı’na hakaret iddiasıyla açılan davadan da beraat etti. Bu aldığımız 3. Beraat kararı.

OCAK AYINDA MAHKEMELER DEVAM EDİYOR

Terör iddiasıyla açılan davanın bir sonraki duruşması 4 Nisan’da gerçekleşecek. O duruşma da muhtemelen karar duruşması olacak. Bu hafta 15 Ocak’ta Alparslan Hoca’nın başka bir duruşması var. 22 Nisan olaylarından dolayı devam eden dava…

Bizim için ondan sonra gerçekleşecek olan duruşma 22 Ocak, 23 Ocak ve 24 Ocak tarihlerinde 3 gün boyunca art arda gerçekleşecek. Şu an için ona hazırlanıyoruz. Alparslan Kuytul Hoca da yoğun bir şekilde ona çalışmalarına devam ediyor. Oradan alacağımız tahliye kararı Alparslan Kuytul Hoca’nın serbest kalmasını sağlayacak.



0 Yorum

Yorum Yaz