Esed rejiminden İdliblilere: İş birliği yapın yoksa ölürsünüz

Esed rejimi Suriye'nin kuzeyindeki İdlib kentine havadan bildiri dağıtarak muhalifleri ve halka yönelik teslim olma çağrısı yaptı.

Esed rejiminden İdliblilere: İş birliği yapın yoksa ölürsünüz
10 Ağu 2018 15:20:03

Esed rejimi, Suriye'nin kuzeyindeki İdlib kentine havadan bildiri dağıtarak muhalifleri ve halka yönelik teslim olma çağrısı yaptı.

Suriye'deki iç savaşın sonuna gelindiğinin ifade edildiği bildirilerde, muhaliflere yönelik "Sonunuzun diğerleri gibi olmaması için teslim olun" çağrısı yapılırken, İdlib halkından kendileriyle iş birliği yapmasını istendi.

Kendileriyle iş birliği yapıp teslim olmayan muhaliflerin diğer bölgelerde olduğu gibi "cezalandırılacağının" ifade edildiği açıklamalarda, teslim olan muhalifler için "af" uygulanacağı öne sürüldü.

"İdlib öncelikli hedefimiz"

Beşşar Esed, geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada öncelikli hedeflerinin muhaliflerin kontrolünde bulunan İdlib olduğunu ifade etmişti.

Suriyeli muhaliflerin kontrolünde olan ülkenin kuzeyindeki İdlib'in 3 milyondan fazla nüfusa sahip olduğu düşünülüyor. Rejimin olası İdlib saldırısındaysa en az 2 milyon kişinin Türkiye'ye göç edebileceği uyarısında bulunulmuştu.



0 Yorum

Yorum Yaz