Evi Mühürlenen Öğrenci ve Ailelerin Dilekçelerine Milli Eğitim’den Red Cevabı!

Furkan Vakfı'na ait yurt olduğu gerekçesiyle 5 Nisan’da evleri mühürlenerek sokağa atılan öğrenci ve ailelerin Milli Eğitime evlerinin açılması için yazdıkları dilekçeye olumsuz yanıt aldıkları öğrenildi. 18 gündür sokakta kalan aile ve öğrenciler mağduriyetlerinin giderilmesi için Milli Eğitime verdikleri ikinci dilekçe de red edildi.

Evi Mühürlenen Öğrenci ve Ailelerin Dilekçelerine Milli Eğitim’den Red Cevabı!
20 Nis 2018 16:32:34

Milli Eğitim’den gelen yanıtta; evlerin incelendiği ve izinsiz yurt olarak faaliyette bulunduğundan Valilik oluruyla kapatıldığı ifade ediliyor.


Biri 3 çocuklu iki aile ve öğrenciler haklarını sonuna kadar arayacaklarını ve bu haksız keyfi uygulamayı herkese duyuracaklarını ifade ettiler.

Dilekçelere gelen cevap şu şekilde;

 

Neler yaşanmıştı?

Adana’da 5 Nisan Perşembe sabahı 17 öğrenci evi ve beraberindeki iki aileye ait ev Furkan Vakfına ait yurt gibi gösterilerek mühürlendi.
Evleri mühürlenerek sokağa atılan öğrenciler sosyal medyadan “Senin evladın olsa aynı zulmü yapar mıydın?” diyerek yetkililere seslendi.
Aynı gün öğrenciler ile aynı binada oturan, biri 3 çocuklu diğeri hamile olan iki aile de evi Furkan Vakfına ait yurt gibi gösterilip mühürlenerek sokağa atıldı
İki aile ve öğrenciler geceyi sokakta geçirdiler. O gün oruçlu olduğu öğrenilen öğrenciler, iftarı da sokakta yaptılar. 
Evi mühürlenen aileler  valiliğe itiraz başvurusunda bulundu ancak muhatap bulamadı.
Adana Valiliği bir skandala daha imza atarak yurt görünümlü olduğu iddia edilen tüm evlere brüt asgarî ücretin 20 katı kadar para cezası kesti.
Yaşanan bu mağduriyet üzerine Adana halkı öğrencilere evlerini açtı.

Evi mühürlenerek sokağa atılan öğrencilerden bir kısmı halen sokakta mührün kaldırılması ve bir an önce evlerine kavuşmak için bekliyor…

 



0 Yorum

Yorum Yaz