Evleri Mühürlenerek Sokağa Atılan Aile Çocuk Sahibi Oldu

Furkan Vakfı'na ait kaçak yurt denilerek evleri mühürlenen ve maddi- manevi birçok sıkıntıya maruz bırakılan yeni evli çiftin bir bebekleri dünyaya geldi.

Evleri Mühürlenerek Sokağa Atılan Aile Çocuk Sahibi Oldu
16 Eyl 2018 10:29:40

5.4.18 tarihinde Furkan Vakfına ait kaçak yurt denilerek okullardaki eğitim dönemleri devam eden onlarca erkek/kız öğrencinin sokağa terk edilmesi Türkiye'nin gündemine oturmuş her kesimden sert tepki almıştı.

O mağdur edilen öğrencilerle aynı apartmanda oturan biri üç çocuklu diğeri yeni evli çift ise bu zulme maruz kalmış ve yanlarına alabildikleri birkaç parça eşya ile sokakta terk edilmişti.

Bu akıl almaz süreç hala devam etmekte, öğrenci ve ailelerin mağduriyetleri halen sürmektedir.

Büyük bir haksızlıkla sokağa atılan ve sonraki süreçte tüm uğraşılarına rağmen kendileriyle ilgilenecek bir yetkili bulamadıklarını dile getiren aileler hayatlarını yakınlarından aldıkları destekle devam ettirmeye çalışıyorlar.

Yeni evli olduklarından ötürü eşya taksitlerinin henüz bitmeden yeni bir ev kiralamak ve tekrardan 2. El eşya almak zorunda kaldıklarını Furkan Haberle paylaşan mağdur 'Kocaman' ailesinin bu zorlu süreçte hamile olan eşi ise geçtiğimiz günlerde doğum yaptı.

Haksız bir şekilde evleri mühürlenen aile yaralarını sarmaya çalışıyor. Ancak yeni doğan erkek bebeklerini kendi evlerinde büyütmeyi istediklerini ve yetkililerin artık bu zulme bir son vermelerini istiyen Kocaman ailesi ve diğer tüm mağdurlar evlerinde yaşama haklarını geri istiyorlar.

Yetkililerin 5 ayı aşkın bir süredir devam eden bu akıl almaz zulme karşı atacakları olumlu bir adım bekleniyor.



0 Yorum

Yorum Yaz