Evlilik programları kaldırılsın teklifine AKP'den hayır geldi

MHP, televizyonlardaki izdivaç programlarının aile kurumuna olumsuz etkilerinin araştırılmasıyla ilgili Meclis'e önerge verdi. Önerge, AK Partili vekillerin oylarıyla reddedildi.

Evlilik programları kaldırılsın teklifine AKP'den hayır geldi
16 Şub 2017 18:50:23
MHP, Meclis Başkanlığı'na 'televizyonlarda yayınlanan evlilik-izdivaç programlarının toplumun çekirdeği olan aile kurumuna olumsuz etkilerinin araştırılması için' grup önerisi verdi. Ancak MHP'nin araştırma önerisi AK Partililerin oylarıyla reddedildi.

'Böyle hayırlı bir konuda niye hayır dediler'

Oylamanın ardından söz alan önergenin sahibi MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, AK Partililerin tavrını eleştirdi. "Böyle hayırlı bir konuda AKP'nin niye 'hayır' dediğini ben anlayamadım. Burada AKP adına konuşan 2 arkadaş, buradan doğacak siyasi sıkıntıları gidermek için konuşma yapıyor, ancak sorunun çözümüne yönelik olarak, Meclis'in siyasal bir duruş koyması için gereken bir Meclis araştırma komisyonu kurulmasına da karşı çıkıyor'' dedi.

Evlilik programlarından centilmenlik antlaşması

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise MHP'nin grup önerisini önemsediklerini, toplumsal bir sorunla karşı karşıya olduklarını, üç kuruş reklam ve reyting derdi için getirilen bu tarz yayınlardan kendilerinin de şikayetçi olduğunu söyledi.

 



0 Yorum

Yorum Yaz