Facebook neden açılmıyor?

Türkiye üzerinden birçok sosyal medya sitesine saat 01:20’den beri erişim kesildi. Facebook’un neden açılmadığını merak eden kullanıcılar, Facebook’a girebilmek için alternatifler ararken kesintinin nedeni henüz belli değil.

Facebook neden açılmıyor?
04 Kas 2016 07:44:46

Facebook’un neden açılmadığı henüz bilinmiyor ve yetkililerden herhangi bir açıklama gelmedi ancak konunun Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamı ile ilgili olduğu tahmin ediliyor.

AA’nın aktardığı habere göre “HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü terör soruşturması çerçevesinde, daha önce çağrılmasına rağmen ifadeye gitmediği gerekçesiyle Ankara’daki evinde gözaltına alındı. Figen Yüksekdağ, Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğüne götürüldü.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise, Twitter hesabından 01:30’da attığı tweet’de Diyarbakır’daki evinin kapısında polislerin olduğunu ve ‘zorla gözaltına alınma kararının’ bulunduğunu yazdı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında Diyarbakır’daki evinde gözaltına alındı.

Facebook, Youtube ve Twitter yavaşlatılabilir mi?

Daha önce meydana gelen Ankara’daki terör saldırısının ardından söz konusu kısıtlamalarla ilgili açıklama yapan Alternatif Bilişim Derneği Üyesi Barış Büyükakyol ise Türkiye’de Twitter ve Facebook gibi her internet sitesinin kullandığı bir bant genişliği olduğunu belirterek, “Bu bant genişliği birkaç tuşluk işlemle daraltılabilir. Bunu daraltırsanız, geçebilecek veri hacmi düşerek site yavaşlar. Buradaki daraltmaya da ‘throttling’ işlemi denir. Yani Twitter’ın kendi ana sunucusuna giden otoyolun şeritleri kapatılıyor. Yoldan hızlı gidilmiyor” demişti.



0 Yorum

Yorum Yaz