Fikri Işık: Darbenin arkasında Alman istihbaratı var mı?

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Almanya istihbarat şefinin "darbe girişiminin arkasında Fetullah Gülen'in bulunduğuna dair kanıt göremedik" açıklamasının üzerine "darbenin arkasında Alman istihbaratının da olduğuna' yönelik Türkiye'deki kuşkular iyice artacak demektir. Bu çok talihsiz bir açıklama." değerlendirmesinde bulundu.

Fikri Işık: Darbenin arkasında Alman istihbaratı var mı?
20 Mar 2017 07:35:42

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Almanya Federal Haberalma Servisi'nin Başkanı (BND) Bruno Kahl'ın "darbe girişiminin arkasında Fetullah Gülen'in bulunduğuna dair kanıt göremediklerine" ilişkin açıklamasını değerlendirdi. "Göremedik değil de 'Görmek istemedik' diye söylemesi daha uygun olurdu" diyen Işık sözlerini şöyle sürdürdü:

5 Temmuz'daki darbe girişiminin arkasında FETÖ'nün bulunduğunu Türkiye'deki herkes çok iyi biliyor. Bunu nasıl görememişler, anlamak mümkün değil. Bu biraz da faili gizleme, örtbas etme, işi faili meçhul bırakma anlayışının herhalde bir tezahürü.

'ACABA İŞBİRLİĞİMİ YAPTINIZ'

Eğer Alman istihbaratının başındaki kişi, 'Biz burada FETÖ'yü göremedik' diyorsa ya bu adamın iki gözü birden kördür, iki kulağı birden sağırdır ya da arzu ettikleri bir işin gerçekleşmemiş olmasından dolayı failleri gizleme ihtiyacı hissediyordur. Bunun başka izahı olmaz. Bu da herkesin aklına şu soruyu getirir: Acaba iş birliği mi yaptınız, siz bu işin neresindesiniz?"

'DARBENİN ARKASINDA ACABA ALMAN İSTİHBARATI MI VAR?'

Almanya'nın istihbarat şefinin böyle bir açıklama yapması Almanya üzerindeki şüphelerin son derece artmasına ve 'Bu darbenin arkasında acaba Alman istihbaratı var mı?' sorusunun sorulmasına sebep olur. Bunu artık Alman halkının takdirine bırakmak durumundayız.

Alman halkı ve Alman siyasetinin bu açıklamayı yapan kişiyi ciddi derecede sorguya çekip, 'Sen ne yapmak istiyorsun?' diye sorması gerektiğini düşünüyorum, Alman siyasetinin bunu yapması lazım. Yoksa bu 'darbenin arkasında Alman istihbaratının da olduğuna' yönelik Türkiye'deki kuşkular iyice artacak demektir. Bu çok talihsiz bir açıklama.



0 Yorum

Yorum Yaz