Filistin’de Musta’rab dehşeti

Filistin'de son gösterilerde Musta’rab dehşeti yaşandı. Yüzlerini Filistin bayrakları ve kefiyelerle kapatan İsrail gizli polisleri, yararlı Filistinleri İsrail askerlerine teslim etti.

Filistin’de Musta’rab dehşeti
14 Ara 2017 15:15:59

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını açıklamasının ardından Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'de başlayan gösteriler birinci haftasını doldurdu. Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'de İsrail polisi 124 Filistinliyi yaraladı. 101 fanatik Yahudi polisler eşliğinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Polisin Mescid-i Aksa girişinde Müslüman kadınların kimliklerine el koyduğu belirtildi. Bir haftada 260 Filistinli gözaltına alındı.

SON GÖSTERİLERDE 18 YARALI

Batı Şeria'nın Ramallah, Nablus, Tulkerm, Kalkiliyye, Cenin, Beytullahim, ve El-Halil'deki gösterilerde Filistin bayrakları ve dövizler taşıyan vatandaşlar, "Kudüs, Filistin'in Başkentidir' sloganları attı. Göstericiler, ABD Başkanı Donald Trump'ın maketini yaktı. Filistinli göstericilere göz yaşartıcı gaz ve plastik mermilerle müdahale eden polis, bölgedeki dükkanların kepenklerini de zorla kapattırdı. Atılan gazdan etkilenen çok sayıda Filistinli, boğulma tehlikesi geçirdi. İşgalci İsrail polisi, biri gazeteci olmak üzere 18 Filistinliyi yaralandı.

0x0-filistinde-mustarab-dehseti-1513198456866

MUSTA'RAB DEHŞETİ!

Sabah'ın haberine göre Ramallah'ta yüzleri Filistin bayraklarıyla kaplı "musta'rab" isimli İsrail gizli polisler ve sivil askerler Ramallah'ta 6 Filisitnli'yi gözaltına aldı.

İSRAİL CASUSU MUSTA'RABLAR

Filistinliler'in "Arap olmuş" anlamına gelen "Musta'rab" ismini verdiği gizli polisler, tanınmamak için operasyonlarda yüzlerini gizliyor. Arap kılığına giren, Filistinlilerden biriymiş gibi görünmek için İsrail askerlerine taş atan, anadilleri gibi Arapça konuşan musta'rablar, çıkan çatışmalar esnasında belirledikleri gençleri etkisiz hale getirip işgal askerlerine teslim ediyor.


DQ9NNdMUMAAOC_E



DQ9NNdDU8AAkIVp



0 Yorum

Yorum Yaz