Filistin Halkına Huzur Vermiyorlar

Filistin halkına huzur vermeyen ve sürekli baskı altında tutmaya devam eden işgal güçleri bugün (14 Nisan Cuma) sabah Batı Yaka ve Kudüs’te düzenlediği operasyonlarda 3 kişiyi tutukladı.

Filistin Halkına Huzur Vermiyorlar
14 Nis 2017 11:19:40

Siyonist işgalcilere ait 0404 sitesi verdiği haberde, işgal güçlerinin Batı Yaka’nın Ramallah şehrine bağlı Nebi Salih köyü girişinde içinde üç kişinin olduğu bir aracı durduklarını, yapılan aramada 30 yaşlarında bir kişinin üzerinde bıçak bulunduğunu, söz konusu kişinin bıçakla askeri noktada bulunan askerlere karşı bıçaklı eylem gerçekleştirme niyetinde olduğunun tahmin edildiğini, aramaların ardından bu kişinin gözaltına alındığını ifade etti.

Filistinli kaynaklar, bu sabah Nebi Salih köyünde tutuklanan şahsın Velid Samih Er-Rimani olduğunu söylediler.

Diğer taraftan işgal güçleri tarafından bugün yapılan açıklamada, Ramallah şehrinden Süfyan El-Mikdadi ile Kudüs yakınlarındaki El-Kabibe beldesinden bir kişinin tutuklandığı duyuruldu.

Selfit şehrinde de baskınlar vardı. Selfit şehrine bağlı Kefel Haris beldesine giren işgal güçleri bölgeyi kontrol altına aldıktan sonra, bir grup Yahudi yerleşimci Pesah Bayramı etkinlikleri kapsamında buradaki bir türbeye gelip ayin yaptı.

Etiketler:   filistin halkı


0 Yorum

Yorum Yaz