• Anasayfa
  • ORTADOĞU Haberleri
  • Filistin'e Bağlı Kudüs İşleri Bakanı: İsrail, Kudüs'teki İşgalini Kökleştirmeye Çalışıyor

Filistin'e Bağlı Kudüs İşleri Bakanı: İsrail, Kudüs'teki İşgalini Kökleştirmeye Çalışıyor

Filistin yönetimine bağlı Kudüs İşleri Bakanı Adnan el-Hüseyni, İsrail'in Kudüs'teki işgalini kökleştirmeye çalıştığını söyledi.

Filistin'e Bağlı Kudüs İşleri Bakanı: İsrail, Kudüs'teki İşgalini Kökleştirmeye Çalışıyor
08 Kas 2017 18:32:11

Filistin yönetimine bağlı Kudüs İşleri Bakanı ve Kudüs Valisi Adnan el-Hüseyni, İsrail'in Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde Harem-i Şerif'e çıkan yollarda bulunan "güvenlik" kameralarını yenilemesi ve artırmasını "işgali kökleştirme çabası" olarak niteledi.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan ofisinde gazetecilere açıklama yapan Hüseyni, "Bu girişim İsrail işgalinin kökleştirilmesi çabasıdır. Bilindiği üzere Mescid-i Aksa kutsal bir alandır ve bu kameralara gerek duymuyor. Asıl hedef ise Müslümanları korkutmaktır." dedi.

İsrail'in Mescid-i Aksa ve Müslümanlara yönelik geçen temmuz ayında gerçekleştirdiği ihlallere işaret eden Hüseyni, "İsrail'in bu tasarrufu mantıklı değildir ve psikolojik sorunları olan bir ruh halinin yansımasıdır. Güven ve barışa hizmet etmez. Ama bu Kudüs halkını korkutamaz ve onları Mescid-i Aksa'ya gelmekten alıkoyamaz." ifadelerini kullandı.

Hüseyni ayrıca, son dönemde fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik artan baskınlarını kınayarak, söz konusu eylemlerin İsrail'in "Kudüs'ün geleceği" ile ilgili planlarının bir parçası olduğuna vurgu yaptı.



0 Yorum

Yorum Yaz