Foto Galeri | Alparslan Kuytul Tutuklandıktan Sonra Sevenleri Ne Yaptı?

30 Ocak’ta gerçekleştirilen operasyon sonrası tutuklanan ve 10 günlük gözaltı süreciyle birlikte 246 gündür aile ve sevenlerinden ayrı tutularak tecrit zulmüne maruz bırakılan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin sevenleri ilk günlerden itibaren çeşitli etkinlik ve sessiz eylemlerle Hocaefendi’ye olan desteklerini her fırsatta gündeme getiriyor.

Foto Galeri | Alparslan Kuytul Tutuklandıktan Sonra Sevenleri Ne Yaptı?
02 Eki 2018 13:48:52

 

Türkiye çapında birçok kesim tarafından sevilen, ilmi ve siyasi konularda yaptığı isabetli analizlerle topumun beğenisini kazanmış ve korkusuzca doğruları söylemesi ile tanınan Alparslan Kuytul Hocaefendi’yi, tutukluluğunun ilk gününden itibaren sevenlerinin hiçbir zaman yalnız bırakmaması hatta artması büyük oranda dikkat çekiyor.

 

30 Ocak operasyonu sonrası 10 günlük gözaltı süresi boyunca sevenlerinin Hocaefendi’yi emniyet ve adliye önünde yağmur, soğuk dinlemeden gece gündüz beklediği görülmüştü.

Emniyet önünde beklediler;

Ä°lgili resim

Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin 10 gün gözaltı sonrası mahkemeye sevk edilmesinin ardından adliye önünde beklediler;

Hocaefendi’nin tutuklu yargılanmasına karar verilerek Bolu F Tipi Cezaevi’ne götürülmesinin ardından sevenleri göremeyeceklerini bildiği halde defalarca Bolu’ya giderek Hocaefendi’ye selam göndermiş, emniyetin baskısına rağmen Bolu’da Hocaefendi için lokum dağıtarak halktan dua istemişlerdi.

Hocaefendi'nin Bolu F Tipi cezaevine götürülmesinin ardından sevenleri Bolu'da;

Farklı şehirlerde de lokum dağıtarak dua istediler;

Hocaefendi’nin Türkiye ve dünya çapında bulunan on binlerce seveni gerek bayramlarda gerekse farklı etkinlikler ile birçok defa bir araya gelerek, Hocaefendi’ye dua etmiş, Türkiye’nin ve dünyanın farklı şehirlerinde özgürlük çağrısında bulundukları pankartlar açarak desteklerini göstermişlerdi.

Adana'da sabah namazı buluşması;

Konya'da sabah namazı buluşması;

Avrupalı sevenleri bir araya gelerek dua etti;

ADANA'da sevenleri bir araya gelerek dua etti;

ANKARA;

GAZİANTEP;

ALMANYA /Berlin;

MANİSA;

İZMİR;

DANİMARKA;

KAHRAMANMARAŞ;

ALMANYA /Hamburg;

Ramazan'da iftarda ve mübarek gecelerde bir araya geldiler.

GAZİANTEP;

ADANA;

Adana Merkez Park'ta Kadir Gecesi Buluşması;

Bayramlarda bulundukları şehirlerde bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

ADANA;

GAZİANTEP;

AVRUPA;

Avrupalı Furkan Gönüllülerinden Bayramlaşma

 

Ayrıca süreç içerisinde bazı haftalar Semra Kuytul Hocahanım ve çocuklarını Bolu yolculuğuna konvoylar eşliğinde uğurlayarak desteklerini “özgürlük konvoylarıyla” da dile getirmişlerdi.

Semra Kuytul Hocahanım eşi Alparslan Kuytul'u ziyarete giderken yalnz bırakmadılar;

Görüş sonrası Semra Kuytul'u cezaevinin önünde karşıladılar;

 

Türkiye ve dünyanın birçok şehrinde özgürlük pankartları açıldı;

AVRUPA;


Yapılan etkinlikleri yaklaşık 2 aydır devam eden ve artık rutin olarak gerçekleştirildiği görülen, Hocaefendi ile aynı saatte çay-kahve içme, kitap okuma etkinlikleri takip etti.

#AlparslanHocamlaKitap etkinliğine onbinlerce katılım

Yakın zamanda da Adana/ Atatürk caddesinde Semra Kuytul’un öncülüğünde başlatılan ve Türkiye’nin farklı şehirlerine yayılan ve sessiz bir eyleme dönüşen “Özgürlük Yürüyüşleri” Türkiye çapında büyük yankı uyandırdı.

Dünyanın Dört Bir Tarafından Yüzbinler Alparslan Kuytul'un Tahliyesini Bekliyor


Alparslan kuytul Hocaefendi’ye olan muhabbetlerini her fırsatta dile getiren sevenleri; bu hislerini kimi zaman bir şiire kimi zaman da düz yazıya dökmüş ve Furkan Nesli Dergisi’nin “başyazarımız için sende kalemi al eline” sloganıyla başlattığı makale ve şiir yarışmasına katılarak zulme yazılı olarak da tepki göstermişilerdi.


Bunların yanı sıra Hocaefendi’nin sevenleri ve Furkan gönüllüleri, 30 Ocak operasyonunun ilk günlerinden itibaren sosyal medyada her hafta çeşitli etiketler açarak, Furkan Vakfı ve Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye yapılan haksız muameleyi Türkiye ve dünya gündemine taşımaya devam ediyor.

 



0 Yorum

Yorum Yaz